Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) Konferans Salonunda düzenlenen seminerde açılış konuşmasını Aktif Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca yaptı. Karaca; "Şube açılışı yapıldıktan sonraki yaklaşık altı aylık zaman diliminde yirmiden fazla etkinlik yaptıklarını, alışılmış sendikacılık anlayışının dışında kalarak günlük siyasetin gölgesine girmeden eğitimin gerçek sorunlarına eğilmeye devam edeceklerini, öğretmenlerin, öğrencilerin ve tüm milli eğitim sisteminin geliştirilmesi için fikir üretmeye, bu fikirleri karar vericilerle ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini, öğretmenlerin mesleki donanımlarını artıracak bu tür etkinliklerin devam edeceğini açıkladı. 
Aktif Eğitim Sen Isparta Temsilciliğinin Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sorumlusu İrfan Kaşlı’nın verdiği seminerde, Disiplin Cezaları, Atama ve Yer Değiştirme, Kişisel Haklar ve Ödevler, Sendikal Mevzuat konuları işlendi. Oturumlarda öğretmenlerin yoğun katılımı dikkat çekti.
Katılımcılara sendika tarafından hazırlanan “Sendikalı Kamu Görevlileri İçin Temel Hukuk Bilgisi” kitabının hediye edildiği seminerde öğretmenlerin konularla ilgili soruları ve deneyimleri ile dolu dolu bir program yaşandı.
Seminer sonunda değerlendirmeleri alınan öğretmenler çeşitli kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve yönergelerle içinden çıkılmaz hale gelen milli eğitim mevzuatı ile ilgili önemli konuların keyifli bir ortamda anlaşılır halde işlendiğini belirttiler.