24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu söyleyen Aktif Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca,  "Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, nasıl can verirse kışın ayazında donmuş doğaya, öğretmen de öyle can verir bir topluma. Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. Her öğrencisi umut çiçeğidir ülkesinin geleceğine ektiği. Belki hepsi birer doktor, mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne, şefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaş, vatanını milletini seven ona hizmet edecek bireyler olacaktır. İşte öğretmenin canına can katan bu idealdir.” dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Şubesinde yapılan çeşitli sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karaca "Aktif Eğitim-Sen üyeleri yurt genelinde ve Denizli şubemizde “Aktif Akademi Eğitimleri” kapsamında düzenlenen “Öğrenci Koçluğu”, “Akıl ve Zeka Oyunları”, “Hızlı Okuma”, “Öğretmen Eğitimleri”, “Yönetici Eğitimleri”, “Aile Eğitimleri”, “Kariyer Eğitimleri”, “Çocuk Eğitimleri”, “Hukuk Eğitimleri” ve “Sanat Eğitimlerinden bazılarını gerçekleştirdiğimi bazılarını planladığımız programlarla  ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmeninin telaşını yaşamaktadır. Eğitimlerimize sendika ayrımı yapılmaksızın tüm meslektaşlarımız katılmaktadır." dedi.

Karaca, “Ayrıca sendikamız tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Okula Can Veren Yılın Öğretmeni’ yarışmasında ilimizi başarıyla temsil eden ve il birincisi olan öğretmenimiz İbrahim Taş’ a plaketi verildi. Türkiye genelinde önce ilk 10’a girmeyi başaran İbrahim Taş  yapılan oylamada Türkiye üçüncüsü olmuş,ve 26 Kasım’da Ankara’da yapılacak ödül törenine davet edilmiştir. Öğretmenimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz." dedi.

          
Ses sanatçısı Metin Haboğlu'nun verdiği konsere yoğun ilgi dikkat çekti. Haboğlu, Aktif Eğitimciler Sendikası'nın tescilli şarkısı “Bir Türküdür Öğretmen” eserini seslendirirken üyelerin de eşlik etmesiyle coşkulu anlar yaşandı. 
Sanatçının 5. Albümü olan “Onlar Öndeler” deki parçaların da seslendirildiği konser programından sonra son bir yıl içinde emekli olan sendika üyesi öğretmenlere vefa ödülleri verildi.