Denizli'de Ahmet Sami Uslu Ortaokulunda geçtiğimiz çarşamba günü bir öğrenci velisi okula gelip 'çocuğunu azarladı' diyerek öğretmen H.D'yi darp etti. Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Temsilcisi Ahmet Devran konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ahmet Devran "Toplum olarak öğretmene saygı duyulan bir kültürden gelmemize rağmen son yıllarda ne oldu ise; öğretmenin öğrencisine uyarı amaçlı da olsa en küçük bir temasında veli hemen okula geliyor(okulu basıyor) ve öğretmenle medeni bir üslupla görüşüp çocuğunun terbiyesine ve yetişmesine katkıda bulunma yerine maalesef okulda herkesin gözü önünde öğretmeni tartaklıyor ve darp  ediyor." dedi.

Devran, "Hâlbuki Biz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’sözünü kendine rehber edinmiş, Hocasının atının ayağından sıçrayan çamurla lekelenen kaftana değer vererek vefatında üzerine örtülmesini  isteyen, yolda yürürken yıllar önceki öğretmenimizi gördüğümüzde, ceketinin düğmesini ilikleyen, yani öğretmene harikulade saygı gösteren bir toplum idik ve hala da öyle olduğumuzu düşünmek  istiyoruz.

Ancak; İlimiz Ahmet Sami Uslu Ortaokulunda 07.11.2012 tarihinde çocuğunu azarladı bahanesi ile veli okula geliyor ve matematik öğretmeni H.D. yi darp ediyor.

Eğitim çalışanları medeni insanlardır. Velimizin bir sorunu varsa okula gelmeli çocuğunun öğretmeni ve okul yönetimi ile görüşmeli ve sorununa çözüm aramalıdır. Kaba kuvvet insana yakışmaz; hele okulda, bir eğitim yuvasında diğer öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde böyle bir davranışı tasvip etmek katiyen mümkün değildir.
Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Temsilciliği olarak bu menfur olayı şiddetle kınıyor, Bu tür olayların tekrar etmemesini temenni ediyoruz." dedi