Belediye, her eğitim yılında olduğu gibi 2012-2013 Eğitim Yılı’nda da öğrenim yardımlarını sürdürüyor.
  Yeni eğitim yılında, Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ailelerin, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerden yardım talebinde bulunan 2500 öğrenci, söz konusu öğrenim yardımından yararlanacak. Başvurular, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılacak.
   Başvuruda ise ailesi belediye mücavir alan sınırları içinde oturuyor olmak, başka yerden burs almamak, lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olmak, ailesinin ekonomik durumu zayıf olmak, okulunda başarılı olmak, T.C vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmamak, sınıfta kalmamış, sınıf tekrarı yapmamış olmak ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olmak şartları aranacaktır.
Müracaatta aranan şartları taşımayan, eksik evrak ve yanlış beyandan bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
   Başvurusu kabul edilip yapılacak değerlendirmeyle belirlenen 2500 öğrenci Eylül ve Haziran ayları da dahil olmak üzere 10 ay boyunca aylık 60 lira öğrenim yardımı alacak.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin öğrenim yardımı hakkında bilgi verdi. Belediyenin, eğitime verdiği desteğin artarak devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, ‘Öğrencilerimiz söz konusu olduğunda bizim için akan sular durur. Amacımız yarınımız güvencesi olacak çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaktır. Bugünü çocukları, gelecekte Türkiye’mizin şekillenmesinde ve dünyayla rekabetinde söz sahibi olacaklar. Onları öyle bir yetiştirmeliyiz ki bilim, sanat, eğitim, kültür ve teknoloji gibi her alanda ülkemizi hedefe taşıyabilsinler. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine ayrı bir önem veriyoruz. Çocuklarımız söz konusu olduğunda yapamayacağımız hiçbir fedakarlık yoktur.’