Denizli Atalar Mahallesi Muhtarı Fatma Yıldan, tüm muhtarlara örnek olabilecek bir faaliyete imza attı. LYS tercihlerinden önce, öğrencilere ve velilerine fikir vermesi açısından “YGS Sonrası LYS’ye Özel Kariyer Taktikleri” semineri düzenlediklerini belitti. 

SDÜ öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Kavas'ın konuşmacı olarak katıldığı program Denizli Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. 

Aynı zamanda bir öğrenci velisi olarak öğrencilerin, anne babaların çektiği sıkıntıları bildiğini söyleyen Atalar Mahallesi Muhtarı ve Denizli Kadın Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Yıldan "Sınav maratonuna devam eden öğrencilerimize bu yolculuklarına rehberlik etmek ve kendilerine yeni ufuklar açmak amacıyla bu program düzenledik. Bir öğrencimize faydamız dokunsa bunu ülkemiz için kazanç sayarız. Bu alanda ülkemizin sayılı uzmanlarından olarak gösterilen, aynı zamanda mahalle sakinimiz ve iki kızımın rehber öğretmenliğini de yapmış olan Erkan Kavas hocamızı davet ettik. Sağ olsunlar kabul ettiler. Kendilerine kurumumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu tür toplum yararına etkinliklerimize anne-babalar, engelli vatandaşlarımız, şehit yakınları ve gazi ailelerimize dönük faaliyetler de planlayacağız." dedi.



SDÜ öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Kavas, Denizli'de MEB’e bağlı kurumlarda 17 yıl Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uzmanı olarak görev yaptığını, bilgi birikimini internet ortamında (www.erkankavas.com.tr)  zaman zaman paylaştığını ancak yüz yüze bilgi paylaşımının daha verimli olduğunu belirterek seminer davetini kabul ettiğini belirtti.



Kavas, seminerin amacının öğrencilere her gün balık vermektense, balık tutmayı öğretmek olduğunu, seminer onunda hedef tayini, iç motivasyonu ve her akademik başarı düzeyi ve yeteneğe uygun kariyer planlamasının yollarını öğreteceğini, seminere katılan gençlerde kalıcı izli davranış değişikliği hedeflediğini belirtti.



Kavas, YÖK Atlas uygulamasının da tanıtılacağı seminerde YGS başarı sırasını hangi netlerle LYS’de nereye çekebilecekleri, hedef tayini, hangi üniversite, hangi il, ve hangi meslek gibi daha birçok konuda akıllardaki tüm sorulara cevap vereceklerini belirtti.