Bilim fuarının açılışına Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Emniyet Müdürü, SGK Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Okul Müdürleri ve  Kırkpınar Başpehlivanı Denizlimizin gururu Hüseyin Çokal ve misafirlerin katılımı  ile Denizli Büyükşehir Belediyesi  Mehteran takımı eşliğinde coşku ile açıldı.

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yapmış olduğu fuarların Sarayköy ayağını bu İmam Hatip Ortaokulu yaptı. Bilim fuarına Sarayköy İmam Hatip Ortaokulu ev sahipliği yaparken ilçedeki tüm okullarda ziyaret etti. Açılışında 1982-84 yılları arasında Kırkpınar'da başpehlivan olan Hüseyin Çokal'ın da hazır bulunduğu fuarda, mehter ekibi de coşkulu saatlerin geçmesinde etkili oldu. Fuar, 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. 
Birbirinden ilginç deneylerin yapıldığı ve sonuçlarının paylaşıldığı fuar ziyaretçilerden takdir aldı.
 Açılışta konuşan Sarayköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Vural  "Her fikir değerlidir ilkesini rehber edinerek çıktığımız bu çalışmalarda 93 öğrencimiz 8 eğitim kadromuz ile Fen Bilimleri dersinden 25, Matematik dersinden2 , İngilizce dersinden 5,  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 6, Türkçe dersinden 6, Sosyal Bilgiler dersinden 6,  Müzik dersinden 1 proje olmak üzere  toplamında  52  proje hazırlanmıştır. Bunlara ilaveten 6 tane de gösteri deneyi ile beraber 58 çalışma sergilenmektedir." dedi.