Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon öğrencinin iyi bir üniversiteye girebilmek için yarışacağı sınavların ilki olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) 13 Mart Pazar günü yapılacak.

İlkokuldan itibaren her yıl sınavlarla dolu bir hayat gerçeğine alışmaya çalışan öğrenciler, iyi bir üniversiteyi kazanıp, istediği mesleği yapabilmesi için önce YGS sonra LYS'de başarılı olmaları gerekiyor.

Dersanelerin kapatılması sürecinde Denizli'de çok sayıda dersane kapanmış, bazıları da okula dönüşmüştü. Dersanelerin eskisi gibi etkin olmaması nedeniyle öğrencilere okul kursu yolu gösterildi. Velilerden ekonomisi iyi olanlar, çocuklarını özel okullara ve bir yolunu bulup etüt merkezlerine gönderdiler. Özel okulların yıllık 12 bin Türk Lirası'nın üzerinde olması, özel ders almanın pahalı olması, yine dar gelirli ailelerin çocuklarını vurdu. Dar gelirli aileler çocuklarını okul kurslarına gönderebildi.

Üniversite sınavına girecek öğrenciler için bir nevi 'Dananın Kuyruğunun Koptuğu An'lardan birincisi olan YGS Pazar günü yapılacak. Duyarlı vatandaşlar ve çocuğu sınava girecek olan veliler araç sürücülerini korna basmamaları ve gürültü yapılmaması konusunda uyardı.