Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin tanınmış yazar ve şairlerini Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencileriyle buluşturuyor. 
Denizlili Yazar Hasan Kallimci, Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde çocuklarla bir araya geldi. Genç nesillerin daha iyi şartlarda eğitim alması ve sosyal-kültürel alanlarda kendilerini yetiştirmelerine olanak sağlanması için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencilerini Denizlili yazar ve şairler ile buluşturuyor. 
İlk olarak Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin konuğu çocuk hikayeleri konusunda 100'ün üzerinde eseri bulunan Yazar Hasan Kallimci oldu. Söyleşiye Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi Sorumlusu Sezgin Tüfekci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde başlatılan söyleşinin diğer merkezlerde de düzenleneceğini kaydederek, "Gençlerimize ve özellikle çocuklarımıza yönelik pozitif ayrımcılık tanıyan Büyükşehir Belediyesi çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda bizler Denizli'nin 10 farklı noktasında hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nden hizmet alan çocuklarımızı yazar ve şairlerimiz ile buluşturmak istedik. Etkinlik diğer merkezlerimizde de düzenlenecek ve çocuklarımız farklı konuklarımızın bilgilerinden yararlanma imkanı bulacaklar" dedi.
Denizlili Yazar Hasan Kallimci ise, ilkokul yıllarında yazdığı bir kompozisyonun beğenilmesi ile birlikte yazarlığa tekerlemeler yazarak başladığını söyledi. Yazar ve şairliğin eğitim ve öğretimden geçtiğini ifade eden Kallimci, öğrencilere anılarını ve tecrübelerini anlattı. Yazar Kallimci, söyleşinin ardından çocukların sorularına cevap verdi.