Eğitim ve öğretime bakışlarıyla Türkiye’nin geleceğini şekillendirdiklerini ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Okulları, eğitim öğretim yılını başarılarla ve yoğun bir etkinlik takvimiyle sürdürüyor.  Denizli'yi ulusal ve uluslararası birçok platformda temsil eden ve eğitim öğretim kalitesiyle adını öne çıkaran ODTÜ, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyla yakın dönem başarılarını ve etkinlik takvimini aktardı.
Toplantıya  ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Müdürü  Kenan Ömeroğlu, Müdür Yardımcıları Nevzat Neyzen Gökçen, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aslı Canıbey, Sınıf Öğretmeni Esma Gül Işık, Okul Öncesi Öğretmeni Begüm Diriker, İngilizce Öğretmeni Zeynep Akkaş, Fen bilimleri Öğretmeni Esra Uysal Bilgin, Beden Eğitim Öğretmeni İsmail Sezen, Görsel Sanatlar Öğretmeni Okşan Şahin katıldı. Her bir öğretmen ise kendi dallarında etkinlikler, uluslar ve uluslararası yarışmalara katılım, dereceler, sportif ve sanatsal faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 

ODTÜ UZAYA ÇIKARIYOR
Toplantıda ilk olarak ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları 14 Aralık Pazar günü Denizli’deki anaokulları öğrencilerine kapılarını Uzay için açtığı etkinlik anlatıldı. 04-06 yaş arası anaokulu öğrencilerine uzayı anlatmak için 14 Aralık Pazar günü ODTÜ Kolejinde Uzay Planetaryum ile uzay yolculuğuna çıkaracak. Özellikle anaokulu yaşındaki çocukların astronomi bilimine karşı ilgisini arttırmak için gerçekleştirilecek etkinlikte, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek, akıl oyunları ile farklı düşünme becerilerini sağlamak amaçlanıyor. Anaokulu öğrencileri için eğitici Uzay Planetaryumunun kurulacağı ODTÜ Koleji’nde, Uzay ile bilime yolculuk, gökyüzündeki notalar ile müzik, uzaylı arkadaşlar ile görsel sanatlar ve bir birinden eğlenceli etkinlikler ile öğrencilere güzel bir gün yaşatılacak. Aynı gün ayrıca 400 veliye de, 'Çocuklarda Sorumluluk Kazandırma Sürecinde Anne ve Babalara Düşen Görevler' konulu bir seminer sunulacak. 

ODTÜ 1. OLDU
Denizli Liseler arası genç kızlar voleybol müsabakalarında ODTÜ rüzgârı esti.  Filenin 11 yetenekli perisi bir bir rakiplerini eleyerek denizli şampiyonu oldu. ODTÜ Kız Voleybol Takımı, Denizli'yi 26-27 Aralık tarihlerinde Aydın'da gerçekleştirilecek turnuvada temsil edecek. Basın toplantısında Voleybol takım kaptanı olan Sevinç Sena Çolak, 11 kişilik dev kadroyla Denizli'ye kupayı getireceklerini söyledi.
Takımın başarısı hem Denizli'nin hem de ODTÜ'nün göğsünü kabarttı.

HEDEF AMERİKA
ODTÜ,  Destination İmagination yarışmasına hazırlanıyor. İzmir'de başlayacak ve ardından İstanbul, Avrupa ve Amerika'da son bulacak yarışmaya ODTÜ'lü  öğrenci takımı hazırlanıyor. Yöneltilecek bir sorun üzerine takım ruhuyla çözüm üretecek öğrenciler bir üst tura geçecek. ODTÜ'nün hedefi ise final. Öğrenci takımlarının ise kendilerine güveni tam. 

ANKARA'YA GİDİYORLAR
Bu arada ODTÜ,  İngilizce eğitim kalitesiyle tanınan ve bu konuda öne çıkan önemli bir eğitim kurumu. 
Toplantıda MUN konferansıyla ilgili bilgi veren İngilizce Öğretmeni Zeynep Akkaş ise, şunları söyledi, "MUN, Birleşmiş Milletlerin, Genel Kurul, Güvenlik Konseyi ve diğer çok uluslu organlarının birebir canlandırıldığı ve lise öğrencilerine uluslararası diplomasi ve İngilizce müzakere becerileri kazandırmayı amaçlayan bir gençlik organizasyonudur. Okulumuzda yapılan kulüp çalışmalarında, öğrenciler öğrendikleri münazara teknikleri ve toplantı hitap kurallarını kullanarak, gündemdeki konuyu İngilizce olarak tartışırlar.
 MUN konferansında, öğrencilerimiz, yerli - yabancı birçok yeni öğrenciyle tanışarak arkadaşlık kurmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası platformda araştırma yapma, yazma, toplum içinde konuşma, problem çözme, ortak görüş oluşturma, sorun çözme, uyuşma ve işbirliği konularındaki becerilerini artıracak büyük bir deneyim yaşamış olurlar. 12-16 Aralık'ta Ankara ODTÜ'de gerçekleştirilecek etkinliğe 2 öğretmen ve 18 öğrencimizle katılacağız" dedi. 

ODTÜ CANLI BİR ORGANİZMA
ODTÜ Geliştirme Vakfı Denizli Okulları Müdür Yardımcısı Nevzat Neyzen Gökçen'de kurum olarak öğrencilerin başarısını en üst düzeye ulaştırmak için aralıksız bir tempo içinde olduklarını belirterek, "Canlı bir organizma gibiyiz. Öğrencilerimizi anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve üniversiteye dahası hayata en iyi şekilde hazırlıyoruz. En iyi eğitim öğretim modelleriyle, eksiksiz  fiziki alt yapıyla bir eğitim hizmeti sunuyoruz.   Öğretmenlerimiz sürekli seminerlerle bilgilerini tazeliyor, kendilerini geliştiriyor ve yeniliklere anında ulaşıyor. Onlarda öğrencilere bu bilgileri aktarıyorlar. Bu yıl açtığımız lise kısmımızda da eğitim öğretim kalitesiyle iyi bir noktadayız" dedi. 

ODTÜ DENİZLİ'Yİ TEMSİL EDİYOR
Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Müdürü  Kenan Ömeroğlu ise, şunları söyledi, "Milli Eğitim Temel Kanunu'nun belirlediği genel amaçlar çerçevesinde kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı, ülkesini ve milletini seven, laik ve demokratik, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine ve Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu bakış açısıyla anasınıfından bu yıl açtığımız lise bölümüne kadar öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla bu yolda yürüyoruz. 1989 yılında ana merkezimiz Ankara’da yanmaya başlayan meşalemizi Denizli’de 1998 yılından bugüne 17 yıldır en iyi şekilde taşımaya devam ediyoruz. 500 öğrencimiz ve 70’e yakın öğretmenimizle hedefler doğrultusunda ilerliyoruz. Bu yıl hizmete giren lise kısmımızla da öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya başladık. Dil eğitiminden branş eğitimlerine kadar üst noktada bir programı uyguluyoruz. Ayrıca başarılı öğrencilerimize yüzde 70’den 90’lara varan burs imkanları sunmaktayız. Burada amacımız öğrencilerimizin başarısını artırmak. Görüldüğü üzere okulumuzda eğitim öğretimden sanatsal ve sportif faaliyetlere, ulusal ve uluslararası yarışmalara yoğun ve başarı üzerine başarı yakalanan bir dönem yaşıyoruz" dedi.