Denizli’de eğitim ve öğretimin önemli bir adresi olan ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları, yabancı dil eğitiminde çığır açacak eğitim modelini uygulamaya koydu. Bu yıl kapılarını açtıkları lise bölümünde ODTÜ Denizli, İngilizce eğitimine ağırlık verecek. Okul Müdürü Kenan Ömeroğlu, yurt dışında bir yıl eğitim dahil 4 yıllık eğitim süreci sonunda İngilizceyi etkin konuşan, dinleyen, yazan ve okuyan öğrenci yetiştireceklerini taahhüt ettiklerini söyledi.  


Seçkin akademik kadrosu ve zenginleştirilmiş öğretim programları ile 21. Yüzyıl becerileriyle donatılmış bireyler yetiştirmeyi amaçlayan ODTÜ Geliştirme Vakfı, Anaokulundan orta okula kadar verdiği eğitime bu yıl Anadolu Lisesini de ekleyerek kapılarını açtı. 
Özel Denizli Anadolu Lisesi, bu yıl ODTÜ Koleji eğitim kampusunde eğitim-öğretime başlayacak. Ancak büyük bir farkla. İngilizce eğitiminde yeni bir uygulama başlatan kurum, dil eğitiminde iddialı.
ODTÜ yönetimi ve öğretmenleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek Anadolu Lisesi’nin eğitim programları hakkında bilgilendirme yaptı. 

İNGİLİZCE EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ
Denizli ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Müdürü Kenan Ömeroğlu, yurt dışında bir yıl eğitim dahil 4 yıllık eğitim süreci sonunda İngilizceyi etkin konuşan, dinleyen, yazan ve okuyan öğrenci yetiştireceklerini taahhüt ettiklerini söyledi.  
 Ömeroğlu, “2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk kez lise bölümümüzü n kapılarını açıyoruz. 20+20iki sınıf olmak üzere 40 kişilik bir kontenjanımız var. Lise 9. Sınıf dışında üst sınıflarımız olmayacak. Yani Lise 1’nci sınıftan itibaren öğrencilerimiz bir üst sınıfa geçtiğinde 2-3 ve 4 sınıflar oluşacak. Başta yabancı dil İngilizce ağırlık olmak üzere farklı programlarla, öğretmenlerimizin kaliteli eğitimiyle  bir eğiti öğretim sürecine giriyoruz. İngilizce eğitimine ise büyük önem veriyoruz.  4 yıllık eğitim süreçleri boyunca 1 yılı İngiltere, Amerika’da  gibi ülkelerde olmak üzere öğrencilerimize iki farklı modelde eğitim vereceğiz. İngilizceyi etkin konuşan, dinleyen, yazan ve okuyan öğrenci yetiştireceğiz. Bunun da taahhüdünü veriyoruz” dedi.

İNGİLİZCEYE FARKLI BAKIYORUZ
Lise kısmında  İngilizce dersinin etkin bir şekilde öğrencilere aktarılarak İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Yabancı Dil Zümre Başkanı Zeynep Akkaş, “Lisemizde İngilizce eğitiminde iki ayrı program yürütülecek olup her iki programda da amacımız İngilizceyi etkin bir iletişim aracı olarak akıcı bir şekilde kullanılabilen, ulusal ve uluslarasarı geçerlilik kabul edilmiş İngilizce yeterlilik düzeyine ulaşmış öğrenciler mezun edebilmektir” dedi.

OLMAZSA OLMAZIMIZ
İngilizce derslerine ek olarak Almanca ve İspanyolca derslerinin de programların içinde olduğunu belirten Akkaş, “Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (CEFR) referans alınarak lisemize kayıt yaptıran öğrencilerimize eylül ayında bir seviye belirleme sınavı uygulanacak ve öğrencilerimiz seviyelerine göre gruplandırılacaktır. Haftada 10 ve 15 saat olacak İngilizce derslerinde öğrencilerimizin bağımsız öğrenmelerini teşvik etmek ve araştırma yapmalarını sağlamak; duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri, kendi görüşlerini savunabilecekleri ve ileri sürülen farklı görüşlere yanıt verebilecekleri, yazılı ve sözlü bir ortam yaratmak en büyük amacımızdır” diye konuştu.