Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi ilçelerdeki temsilcilerle bir araya gelerek üyelerinin sorunları hakkında konuştu. Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Kazım Tefçi, "Yoğun bir seçim döneminden sonra, artık daha fazla sahalarda olup üyelerimizin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Siz değerli temsilcilerimiz bulunduğunuz ilçede gidilmedik okul, ulaşılmadık üyemizin kalmayacağı şekilde çalışmalısınız. Üyelerimizin sorunlarını yerinde dinleyip ivedi çözüm yolu bulmak için elimizden geleni yapmalıyız." dedi. 
Gündeme ilişkin değerlendirme yapan Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Tefçi; "Eğitim-Bir-Sen olarak nöbette ücrette ısrarlı, mücadelede kararlıyız.  Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında öğretmenlerin nöbet ücreti konusunu güçlü bir şekilde tekrar gündeme getireceğiz. Nöbete ücret konusunu ilk gündeme getiren ve 2013’te toplu sözleşme masasına taşıyan sendika olduk. Bugün bu şekilde sıcak gündem olmasının arka planında bu konuyu bizim eğitim çalışanlarının haklarının görüşüldüğü her platformda masaya taşımamız etkili olmuştur. Nöbet görevlerine ücret konusunu Toplu Sözleşme Masası ve KPDK’ya taşımakla kalmadık. Yine aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı ile yetkili sendika olarak gerçekleştirdiğimiz KİK toplantılarına taşıdık. Nisan 2014 Kurum İdari Kurulu toplantısında bu konu hakkında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce çalışma başlatılması şeklinde talebimizi KİK Raporuna aldırdık. Ekim 2014 tarihli Kurum İdari Kurulu toplantısında da talebimizi yineledik. Talebimizi canlı tutmak için ‘Nöbete Ücret, Angaryaya Hayır’ afişleri ile okulları donattık. Türkiye genelinde kitlesel basın açıklaması yaptık ve devamında, KPDK’ya sunmak üzere imza kampanyası başlattık. İmza kampanyasına katılmayan üyemizin kalmaması için sizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Okullarınızda ve ilçenizde imza kampanyasına katılmayan personelimizin kalmaması gerekir." dedi. 
Sendikalarının, Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) “Kadın Öğretmenlerin Mobbing Algısı ve Tecrübesi” araştırması yaptığını belirten Tefçi,
"Araştırma verileri, araştırmaya katılan kadın öğretmenlerin yaklaşık yarısının (%47,9) çalışma hayatlarında bir şekilde yıldırmaya maruz kaldıklarını göstermektedir. Buna göre, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan yaklaşık her iki kadın öğretmenden biri yıldırmaya maruz kalmaktadır. Bu süreçte bizlere çok büyük işler düşmektedir. İlimizde ve İlçelerimizde yıldırmaya maruz kalan hiçbir öğretmenimizin olmaması gerekmektedir." ifadesinde bulundu. 
İlçe temsilcileri, ilçelerindeki eğitim ile ilgili sorunları ve iyi örnekleri dile getirerek toplantı sona erdi.