Hayırsever Kabaklıoğlu ailesi tarafından Karşıyaka Mahallesinde yaptırılacak olan “Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu”nun temeli Vali Yavuz Erkmen’in de katıldığı törenle atıldı.

  Törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılıç, Hayırsever Serpil Kabaklıoğlu ve çocukları Salih ve Sinan Kabaklıoğlu ile vatandaşlar katıldı.

  Hayırsever Serpil Kabaklıoğlu, eğitime katkı vermek amacıyla aile olarak bu kararı aldıklarını söyleyerek, kendilerine destek veren Vali Yavuz Erkmen’e teşekkür etti.

  Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılıç ise, 2008 yılından itibaren bağımsız anaokulu sayısının 24’den 41’e çıktığını ve bu rakamın her geçen zaman içinde arttığını vurguladı.

  Belediye Başkanı Osman Zolan ise, belediye olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini belirterek, Denizli’de hayırseverlerin eğitime karşı verdikleri desteğin takdir edilecek boyutta olduğunu, birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesine çıkılacağını söyledi.

  Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli’de şu anda okul öncesi okullaşma oranının yüzde 91 seviyesine ulaştığını vurgulayarak, önümüzdeki birkaç yıl içinde bu rakamın yüzde yüze çıkarılmasını planladıklarını söyledi. Temeli atılacak olan okulun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesin planlandığını söyleyen Vali Yavuz Erkmen, desteklerinden dolayı hayırsever Kabaklıoğlu ailesine teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içinde Denizli’ye çok güzel şeylerin kazandırıldığını belirten Vali Yavuz Erkmen, çocuklardan çalışarak sorumluluklarını yerine getirmelerini, velilerden ise özellikle okul öncesinde çocuklarını mutlak suretle anaokullarına göndermelerini istedi.

  Yapılan konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen, Kabaklıoğlu ailesi adına Serpil Kabaklıoğlu’na Teşekkür Belgesi verdi. Nedime Kabaklıoğlu Anaokulunun temeli Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Hayırsever Serpil Kabaklıoğlu ve aile bireyleri tarafından atıldı.

  Karşıyaka Mahallesinde yaptırılacak olan Nedime Kabaklıoğlu Anaokulu, 8 derslik, bodrum+zemin kattan oluşacak. 800 bin TL’ye mal olacak olan okulun tüm maliyetini hayırsever aile karşılayacak. Kabaklıoğlu ailesi daha önce, Hacı Salih Kabaklıoğlu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu yapımına ve Hacı Serpil Kabaklıoğlu İlköğretim Okuluna katkıda bulundular.