Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak Eğitim Seferberliği başlattı. 500’ü aşkın meslek mensubu, 3 grupta, 21 saatlik eğitimden geçti.
Gelişmelerin ve sürecin her zaman içerisinde yer alan Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, “Sürekli Eğitim ve Yaşam Boyu Öğrenme” ilkesi çerçevesinde; üyelerinin ve stajyerlerinin, kişisel ve mesleki gelişimlerine büyük önem vermekte, yeni dünya ve yeni ekonomik düzene hazırlıklı olmak amacıyla ihtisas eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, oda bünyesinde faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Merkezi ile Kurum ve Kuruluşlarla işbirliği içerisinde; üyelerine, stajyerlerine, yardımcı personellere ve kamuya yönelik sürekli olarak eğitimler gerçekleştirmektedir. Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak Eğitim Seferberliği başlattı. 3 Hafta süresince, 500’ü aşkın meslek mensubu, 3 grupta, 21 saatlik eğitimden geçti. Eğitimin konusu Yeni Türk Ticaret Kanunu ve KOBİ’lere özgü Uluslararası Finansal Raporlama Standartları oldu. Konusunda uzman 5 ayrı TÜRMOB Eğitmeniyle, Oda Konferans Salonu’nda gerçekleşen Eğitimler, büyük verimlilikle tamamlandı.
“YENİGÖREVLERE HAZIRIZ”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Necdet Yılmaz; “1957 yılından beri yürürlükte olan ve günün koşullarına göre hazırlanan 6762 sayılı (eski) Türk Ticaret Kanunu, küresel ekonomik düzenin bir sonucu olarak yerini, 01.07.2012 tarihi itibariyle 6102 sayılı Yeni TTK’ya bırakacaktır.”  “Güçlü Türkiye – Güçlü Ekonomi – Güçlü Şirketler” sloganıyla yayımlanan Yeni Türk Ticaret Kanunu, şirketlerimizi sağlam ve güçlü bir yapıya kavuşturacak, uluslararası arenada rekabet gücümüz artacak, küresel ve ulusal krizlere daha dirençli hale getirecektir.” “Yeni Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca işletmeler, muhasebe kayıtlarını ve dolayısıyla bu kayıtlar üzerinden hazırlanacak finansal tablolarını, 01.01.2013 tarihi itibariyle Türkiye Muhasebe Standartlarına uygun biçimde kaydedecek, düzenleyecek ve raporlayacaklardır.”  “Yeni TTK’nın mesleğimize yüklediği görevlere hazırız. Uluslararası Standartlarda mesleğin icrası için çok önemli çalışmalar sergiliyoruz. Ülkemizde ve İlimizde faaliyet gösteren işletmelerin sorunsuz bir şekilde yeni TTK çerçevesindeki düzenlemelere uyum sağlayabilmesi için çalışmalarımızı özverili bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.