Çocuklara küçük yaşlardan itibaren uygulamalı trafik eğitimi vererek bilinçlendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda, 2013 yılı 6. dönem yaz kursları başarıyla tamamlandı. ‘Trafikte 10 bin melek’ projesi’ kapsamında; ‘Bugünün küçükleri, yarının sürücüleri’ sloganı ile 5 yıldır sürdürülen eğitimler sayesinde eğitimin minik neferleri trafik canavarına karşı artık daha bilinçli. Kursun tamamlanması nedeniyle yapılan sertifika töreninde minik sürücüler renkli anlar yaşattı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un çocuklarla samimi ve sıcak diyaloğuna diğer çocuklar da sevgi gösterileriyle katıldı.
Çocuklara ve ailelerine seslenen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Bugüne kadar 22 bin çocuğumuza trafik eğitimi verdik. Çocukken okulda ve ailede aldığımız eğitimi yaşam boyunca unutamıyoruz. İnşallah bu çocuklarımız hiç trafik hatası yapmayacak” dedi.
119 ÖĞRENCİ DAHA TRAFİK MELEĞİ OLDU
5-12 yaş arasındaki çocukların, hafta içinde üç gurupta eğitim aldığı 6. dönem yaz kursuna bu yıl 160 öğrenci başvurdu, 119 öğrenci kursu tamamlayarak Milli Eğitim onaylı başarı belgesi alamaya hak kazandı. Aliağa Belediyesi Trafik Eğitim Okulu Eğitim Alanı’nda düzenlenen törende öğrencilere bisiklet sürücü belgesinin yanı sıra, trafik meleği kartı verildi ve kitap hediye edildi. Yaya, yolcu ve sürücü olarak yapılması gerekenleri yaşayarak öğrenen çocuklar, uygulamalı eğitimleri Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün’den aldı.
ÇOCUKLARIN BAŞARISI AYAKTA ALKIŞLANDI
Törene aileleriyle birlikte katılan çocuklar sertifika ve madalyalarını Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, trafik eğitim Okulu komisyonu başkanı Nasuh Gökdemir ve Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün’ün elinden aldı. Tören, öğrencilerin bisiklet sürüş gösterisi sona erdi. Başarı belgesi ve madalya alan miniklerin başarısı ayakta alkışlandı.
ÖĞRENCİLERE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÖĞRENME DESTEĞİ
Aliağa ‘da yaşayan çocukları ve okuyan öğrencileri trafik kurallarına hâkim, bilinçli yaya, ilerleyen yaşlarında duyarlı sürücü olmaları ve ilk yardımın hayati önem taşıdığını bilen bireyler olarak yetişmeleri amacıyla başlatılan Çocuk Trafik Eğitim Okulu’nda bugüne kadar 22 bin öğrenci küçük yaşta trafik eğitimi aldı. Geleceğin sürücü adayları Okullardaki trafik derslerinde teorik olarak öğrendikleri konuları, çocuk trafik eğitim okulunda uygulama şansı buldu. Öte yandan, trafikle ilgili slayt ve resimler ile çizgi filmler izletildi. Kursta trafik eğitimi dışında Türk Edebiyatı Çocuk Klasiklerinden kitaplar okutuldu. Kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıldı.
BAŞKAN OĞUZ: TRAFİKTE KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, konuşmasında Çocuk Trafik eğitim okulunda 4 yıldır aynı manzaranın yaşandığını söyleyerek, “4 senedir bu manzarayı görüyorum, çok hoşuma gidiyor. Şuna inanıyorum. Okulda ve ailede aldığımız eğitimi unutamıyoruz. İnşallah bunlardan hiç biri trafik hatası yapmayacak” dedi.
Başkan Oğuz, “Okulumuzda sürdürdüğümüz ücretsiz eğitimlerle bu güne kadar 22 bin öğrencimize eğitim vererek, trafikte daha bilinçli bireyler yetiştirmeye çalıştık. Hepinize bu kadar ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek. Bundan sonra da çocuklarımızı getirirseniz bizleri çok sevindirirsiniz. Çalışmalarımıza özveriyle hizmet veren Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün’e ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.