Bu Değişikliklere göre okul içerisinde çekilen görüntü ve fotoğraflar sosyal medyada paylaşılamayacak, ayrıca sosyal medya üzerinden sarkıntılık yapan, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren mesajlar atan öğrenciler disiplin cezası alacak.

DEVAMSIZLIK SÜRESİ DEĞİŞTİ!

Daha önce öğrencilere 45 gün olarak tanılan devamsızlık süresi 30 güne düşürüldü. Öğrenci 10’u özürsüz, toplam 30 günden fazla devasızlık yaparsa, ders durumu ne olursa olsun sınıf tekrarı yapacak. İkinci bir 30 gün devamsızlıkta ise okulla ilişiği kesilecek. Öğrenciler raporlu olarak en fazla 60 gün devamsızlık yapabilecekler. Okul faaliyetlerine katıldıkları için derse girilmemesi durumunda bunlar devamsızlıktan sayılmayacak.

SOSYAL MEDYA DENETİMİ

Öğrencilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar, genel ahlak ve adaba uygun olmaması, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına hakaret içermesi durumunda okuldan 1 ile 5 gün arası uzaklaştırma alacak.  Sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturan ve bunları dağıtan öğrencilere okuldan atılma cezası verilecek. Arkadaşlarını ve okul çalışanlarını taciz eden, okul pansiyonunu izinsiz tek eden öğrencilere ise okul değiştirme cezası verilecek

NAKİL İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Nakil işlerleri haftada bir değil aylık alınacak. Şehit ve gazi çocuklarının nakil işlemleri bir defaya mahsus zaman gözetmeksizin yapılacak. Nakillerde, puan ve açık kontenjan göz önüne alınacak.

NOT YÜKSELTME SINAVI GELİYOR

Yeni yöneltmelikle her dönemin sonunda her dersten not yükseltmek isteyen öğrenciler için ortak sınav yapılacak. Her dersten en az 2 yazılı sınav zorunlu olacak. Üst sınıfa en fazla üç dersten sorumlu olarak geçilebilecek. Toplam 6 dersten başarısız olan sınıf tekrarı yapacak.