Ahmet Kaçan, orta okul öğrenimini Tavas Sait Kalaycıoğlu Orta Okulu'nda 1995 yılında tamamladı. Başarılı bir öğrenci olan Kaçan, okulunun ilk mezunlarındandı. Tek hayali ise öğretmen olmaktı. O yıllarda sınıf öğretmeni Mehmet Çelebi'ye de öğretmen olacağına dair söz vermişti. Kaçan, başarılı geçen eğitim hayatının sonunda öğretmen olmayı da başardı. İlk atamalar sonrası öğretmenliğini değişik okullarda icra eden Kaçan, 2014 yılında bir sürprizle mezun olduğu Tavas Sait Kalaycıoğlu Orta Okulu'na atandı. O dönem sınıf öğretmeni olan Mehmet Çelebi ise şimdi  Müdür olarak görev yaptığı okulda eski öğrencisinin öğretmen olarak okula dönmesine çok sevindi. Okuduğu o sıralarda şimdi ülkenin geleceği olan çocuklara ilim ve irfan öğretmenin en büyük hazzını da kaçan yaşıyordu. Öyle ki, yeni yıl ona bir sürprizde getirdi. Kaçan, okuduğu şimdi görev yaptığı okulunda müdür yardımcılığı görevine getirildi. Eski öğretmeni şimdi Okul Müdürü Çelebi ile birlikte omuz omuza çalışmaya başladı.

ÇOK MUTLUYUM
Kaçan, bu gelişmeyi "1995 yılında mezun olduğum okulda öğretmenim olan Tavas Sait Kalaycıoğlu Orta Okulu Müdürü Mehmet Çelebi ile birlikte Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirecek olmaktan gurur duymaktayım" diyerek sosyal medyadan paylaştı. 
Kaçan, "" 1995 yılında ilk mezunlarından olduğum Tavas Sait Kalaycıoğlu Orta okulundan yıllar sonra 2014 yılında öğretmen olarak dönmenin mutluluğunu yaşarken aynı zamanda 2015 yılının ilk günü itibariyle bu okulda müdür yardımcısı olmanın da gururunu yaşamaktayım. Bu onurlu vazifede başta tüm öğrencilerim olmak üzere, meslektaşlarım, güzel Tavasım ve şahsım adına başarılı ve faydalı olmam dileğiyle" diyerek duygularını aktardı.