'Engelsiz Bi Dünya' sloganıyla yola çıkılan 'Meleklerle Buluşuyoruz' projesi kapsamında İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'na gelen Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi öğrencileri karşılıklı gösteriler yaptı. İlk önce İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Mehteran ekibi misafir öğrencilere ve izleyenlere mehter marşlarını söyledi.

B
üyük beğeniyle izlenen ve alkış alan gösteride engelli öğrencilerin performansı göz doldurdu.  Daha sonra sahneye çıkan Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi öğrencileri keman, gitar ve batari   ile şarkılar söylediler. Söylenen her şarkıda kendinden geçen engelli öğrenciler kendilerine has oyunlarıyla bol bol alkış aldılar. 

Daha sonra misafir öğrenciler engelli öğrencilerin sınıflarda yaptıkları işleri yerinde inceledi. İlk önce öğrencileri ahşap boyarken izleyen misafir öğrenciler, okulda engelli öğrenciler tarafından üretilen ve çeşitli mağazalarda satılan patentli çay süzgecinin üretimini izlediler. Galoş yapımı, çiçek yapımı sınıflarında öğrencileri ziyaret ettiler. 


Denizli İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Mithat Mastan, 'Meleklerle Buluşuyoruz' Projesi kapsamında yaptıkları okulda eğitim gören özel öğrencilerle, normal öğrencileri bir araya getirip, engelli olmayı onların seçmediğini söyledi. Mastan, "Her insan bir engelli adayıdır. Buradaki öğrencilerimiz, yetenekli öğretmenlerimizin sayesinde değişik faaliyetler yapıyor. Tam olarak hayata hazırlanamasalar da en azından bazı bölümlerini öğreniyorlar. Projemiz devam edecek." dedi. 


Proje kapsamında İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'na başka okullardan da öğrenciler gelecek.