Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu'nda okuyan bir öğrenci, SBS'de 500 tam puan alarak birinci oldu. 
8 Haziran'da gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuca göre, öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 700 tam puan üzerinden hesaplanan seviye belirleme sınavı puanı toplamlarının "Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi" hükümleri doğrultusunda ikiye bölünmesi ile elde edilen Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) hesaplandı. 16 öğrenci 500'er tam puan alarak birinciliği paylaşırken, 110 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı.
Manisa'da ise SBS birincisi Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu öğrencisi Zehra Betül Şen için okulunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Okul Müdürü Fatih Sadi, SBS'de birinci olan Zehra Betül Şen, babası Aziz Tuğrul Şen, annesi Hatice Şen, kardeşi Ayşegül Şen ve öğretmenleri katıldı.

DÜZENLİ ÇALIŞTIM
Toplantıda konuşan Okul Müdürü Fatih Sadi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl son SBS'nin gerçekleştirildiğini belirterek, "Son sınavda son şampiyonumuzu çıkardık" dedi. Sadi'nin ardından konuşan SBS birincisi Zehra Betül Şen ise şunları söyledi: "Öncelikle Allah'ın yardımıyla olan bir şey. Bu başarıyı elde etmemde öncelikle ailem çok yardımcı oldu. Sonra okul öğretmenlerim dershane öğretmenlerim çok yardımcı oldu. Kendi başıma yaptığım bir şey değil. Çok değil düzenli çalıştım." 

ONUN İÇİN EKSTRA BİR ŞEY YAPMADIK
Toplantıda söz alan baba Aziz Tuğrul Şen ise, kızları için özel bir ilgi göstermediklerini belirterek şöyle konuştu: "Çok ayrıcalıklı bir şey yapmadık. Okul öğretmenleri dershane öğretmenlerinin desteğiyle bu başarı geldi. Biz onun velisi olarak moral ve motivasyonu yüksek tuttuk. Bunun dışında ekstra bir şey yapmadık." 
Okul Müdürü Fatih Sadi, toplantıda Zehra Betül Şen'e kazandığı birincilik dolayısıyla istediği herhangi bir laptop bilgisayar alacaklarını ve okul öğretmenleriyle birlikte yurt dışına geziye gönderecekleri sözünü verdi.