Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Güneri İmren, çocuklardaki bağışıklık sisteminin kötü beslenme, olumsuz çevre şartları, uykusuzluk, aşırı yorgunluk ve stresle beraber zayıfladığını söyledi. 
Bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte yeni hastalıkların çocuklarda görülebileceğini belirten Dr. Güneri İmren, bu konuda çocukların daha dikkatli olması gerektiğini anlattı. Metabolizma ve dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan serbest radikallerin vücut hücrelerini hasara uğrattığını belirten Dr.Güneri İmren, şöyle konuştu: "Bağışıklık sisteminin temel organı kemik iliğidir. Buradaki ana hücreden oluşan birçok hücre, vücut savunmasında etkilidir. Kan hücreleri vücut direncinde ilk önemli hücrelerdir. Vücut savunma sisteminin temel hücreleri, beyaz kan hücreleridir. Beyaz kan hücreleri vücut içi ve vücut dışından gelen yabancı ve anormal hücreleri ve mikro organizmaları tanıyarak yok eder. Antikor üretirler. Mikroplara karşı bellek oluştururlar. Mikroorganizma 2. kez vücuda girdiğinde kısa sürede o mikrobu yok eder."

DÜZENLİ BESLENME VE SPOR
Dr. Güneri İmren, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ailelere tavsiyelerde bulunurken şunları söyledi: "Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için sebze ve meyve tüketiminin artırılması gerekir. Kış aylarında meyve tüketimi çok önemlidir. Çünkü kış meyvelerinin C vitamini yönünden zengin olmasından dolayı vücut direncini artırdığı bilinmektedir.Omega 3 bakımından zengin olan ton balığı, somon, uskumru, ıspanak, brokoli, fındık ve ceviz tüketilmelidir.Yine A vitamini bakımından zengin besinler yumurta, havuç, süt, patates, kırmızı et gibi besinler tercih edilmelidir." 
Çocuklarda kilo artışının da bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olduğunu kaydeden Dr. İmren, kilonun dengede tutulmasının önemli olduğunu söyledi. Egzersiz ve spor yapmanın bağışıklık sistemini artırdığını ifade eden Dr.İmren, yüzme, futbol, basketbol gibi spor yapan çocukların hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğunu bildirdi. Dr.İmren, düzensiz ve az uyku uyuyan çocukların vücut direncinin, düzenli uyuyan çocuklara göre zayıf olduğunu sözlerine ekledi.