Denizli'nin Bekilli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASUAM)'ın öncülüğünde Bekilli Kaymakamlığı ve Bekilli Meslek Yüksekokulu işbirliği ile "Kırsal Alanda Kadın İşgücü ve Kadınlara Yönelik Destekler" paneli düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü panelinin bu seneki ev sahibi Bekilli oldu. Kırsal alanda çalışan kadınların konu alındığı panele Bekilli Kaymakamı Akın Zor, Bekilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Barutçu, KASUAM Müdürü Yrd. Doç. Dr.Gül Aktaş, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim elemanları, Bekilli halkı, çevre köylerden kadınlar ve meslek yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Oturum başkanlığını KASUAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Handan Kumaş'ın yaptığı panelde Pamukkale Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gül Aktaş, "Kırsal Kesimde Yaşayan Kadın ve Kız Çocuklarının Kırsal Kalkınmaya Etkileri ve Mevcut Sorunları", Doç. Dr.Selçuk Burak Haşıloğlu "Yöresel Üreticiler İçin Pazarlama Teknikleri", Prof. Dr. Süleyman Barutçu ise "Kadınların Göz Nurunun Ekonomiye Kazandırılması" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Denizli İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ahmet Sert "Kadınların İşgücü Piyasasına Girişine Yönelik İŞKUR Projeleri" hakkında bilgi verirken KOSGEB İl Müdürü Selim Erkoç "Girişimcilik Destek Programları", Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nden Pınar Çöllü TKDK'nın sunduğu desteklerden, Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan Yeşim Esen ise GEKA proje desteklerini anlattı.

Panel sonunda konuşma yapan Bekilli Kaymakamı Akın Zor, "Bu yörenin kadınları eli öpülesi kadınlar, Anadolu girişimciliğinin çok güzel örneklerini sergiliyorlar. Kırsal alandaki bu kadınlarımıza yönelik bir şeyler yapılması gerekiyor ve bunun için bir proje ekibi oluşturduk. Bundan sonra bu konuda kadınlarımıza destek sağlayabilecek her kurumla daha çok irtibat halinde olacağız" dedi.