Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan ve Hayırsever Serpil Kabaklıoğlu ve aile üyeleri ile çok sayıda öğrenci velilerin katılımıyla açılış töreni düzenlendi.
   Hayırsever Serpil Kabaklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, toplumların gelişmesi ve ilerlemesinin eğitimle mümkün olacağına dikkat çekerek, ‘Eğitim ne kadar küçük yaşta başlarsa kalite de o denli yüksek olur. Bu nedenle okul öncesi eğitime ayrı bir önem verilmelidir. Bizler Kabaklıoğlu ailesi canımızdan çok sevdiğimiz bu güzel ülkemiz için bu okulu yaptırdık. Bundan sonraki görev öğretmenlerimizindir’ dedi.
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, 1,5 yıl önce okulun temel atma törenine katıldığını anımsatarak şöyle devam etti:
  ‘1,5 yıl önce temelini birlikte atmıştık. Açışını görmek, çocukların cıvıl cıvıl o sevinçlerini görmek, onların burada seslerini duymak bizlere manevi bir haz veriyor. Hayırseverimizin Nedime Kabalıoğlu için yaptırdığı bu okul onun amel defterini okul hizmet verdikçe açık tutacak. Kabaklıoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Eğitim çok önemlidir. Eğitim, sadece bir müdürlüğe bırakılacak kadar basit bir iş değildir. Eğitimde, tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmeli ve katkı sunmalıdır. İşte o zaman geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız gençlerimiz, iyi eğitimle, geleceğe iyi hazırlanarak ülkemizin emin ellerde olduğunu gösterecektir. Denizli Belediyesi olarak eğitime her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz.’
   Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, burada eğitim alan çocukları görmek, onlarla birlikte olmak bizler için mutluluk kaynağıdır. Dünyada gelişmişliğin ölçüsü, eğitime erken yaşta başlamakla ortaya çıkar. Denizli, eğitim alanında hiçbir ilin başaramadığını başarmıştır. Son 10 yılda, okul yapımı yatırımlarına hayırseverlerimiz büyük ilgi göstermektedir. 10 yılda kamu 3 birim okul yatırımı yapmışsa hayırseverlerimiz de 2 birim okul yaptırmıştır. Var olanı vermek kolay değildir. Bu kapsamda hayırseverimiz Kabaklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Biz yardım konusunda çok şanslıyız. Denizli Belediyesi de bu anlamda her zaman destek veriyor. Gerek okul yapımı ve gerekse okulların çevre düzenlemesi gibi birçok alanda destek oluyor. Denizli’mizin bu kadar başarılı olmasının altında da bu birlik ve beraberlik vardır.’
   Daha sonra Denizli Valisi Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırsever Kabaklıoğlu ailesi adına Serpil Kabaklıoğlu’da plaket sundu. Ardından, okul açılışı yapıldı. Başkan Zolan ve Vali Demir, tek tek sınıfları gezerek çocuklarla ilgilendi.