Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bugün başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencileri başarılar dileyerek şunları söyledi;

"Anne, çocuk ve öğretmenlerimizin değerini bilirsek, yarınlarımıza güvenle bakarız. Anne ve çocuğa verilen değer, onların eğitimini önemsemekle ortaya çıkar!
Çocuk gelecektir. Anne ise ilk öğretmen. Çocuk, anne ve öğretmeni, birbirinden ayıramayız. Atatürk’ün “Gelecek nesil, sizin eseriniz olacaktır!” diyerek toplumsal anlamda görevlendirdiği öğretmenlerin yeterliliği, milletin temel taşları niteliğindeki anne ve çocuğu da olumlu etkileyecektir. O nedenle iktidarımız, ilk günden bu yana eğitimi hep önemsemiş. Gerek eğitimcilerin gerek ise öğrenci ve velilerin imkanını artırmak, şartlarını iyileştirmek ve işlerini kolaylaştırmak için elinden geleni yapmıştır.

Karanlıklardan aydınlığa çıkmanın tek yolu, cehaletin üzerine yürümektir. Bu sırada yolumuzu aydınlatan meşale ise, tabiki eğitimdir! Çağımızın hatta insanlığın varoluşundan bugüne paha biçilemeyen eşsiz güç, entelektüel sermaye ya da bir başka deyişle bilgidir. Bilgi, paylaşıldıkça büyür! Çünkü mum, bir başka mumu tutuşturmakla ateşinden bir şey kaybetmez!

İlk emri “Oku!”olan dinimizin istediği güvenilir ve faydalı insanlara giden yolun aydınlatması niteliğindeki eğitim için kim ne katkı koyuyorsa herbirinden Allah(cc) razı olsun. Tatilin ardından yeni eğitim öğretim yılına başlayan Milli Eğitim camiasındaki idareci, öğretmen, hizmetliler ile öğrenci ve velilere başarılı bir dönem diliyorum."dedi.