Denizli’nin Kale ilçesinde, İşkur İl Müdürlüğü, Kale Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla pide ustaları yetiştiriliyor. 

Halk Eğitim Müdürlüğünde yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler önümüzdeki günlerde sertifikalarını alarak sertifikalı pideci olacaklar. 
Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serap Yener, yıllardan beri açmış oldukları kursların içerisinde Kale yemek kültürüne ait Kale Pidesi’nin de kursunu yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Pidecilik Kursu Öğretmeni ve Pide Ustası Mehmet Akyağcı yapmış olduğu açıklamada, “İlçemizden ülkemizin dört bir tarafına göçen vatandaşlarımızın bir çoğu pidecilik işiyle uğraşmışlar ve büyük bir çoğu bu sektörde başarılı olarak Kale Pidesi'nin adından söz ettirmişler. Fakat günümüzde pide ustasının azlığından dolayı birçok sıkıntı meydana gelmiştir. Pidecilik sektörü ciddi anlamda eleman ve usta sıkıntısı çekmektedir. Bundan dolayı Belediye Başkanımız İsmail Yarımca’nın başta olmak üzere ortak bir çalışma gerçekleştirilerek pidecilik gelişmesi ve istihdam sağlamak için bu kursu organize ettik. Kursiyerlerimizin tamamı başarılı olarak pideciliği yeni kuşaklara aktaracaktır” dedi.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, pideciliğin Kale İlçesine özgü bir meslek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Ege bölgemiz başta olmak üzere çeşitli bölgelerde ilçemizde yetişmiş vatandaşlarımız Kale Pidesi'ni farklı yörelere başarıyla tanıtarak adından söz ettirmeye başardı. Yıllar sonra pidecilik kıymetli meslek haline geldi. Pidecilik sektörünü yeni sektörlere aktarmak amacıyla pidecilik kursu açtık. Gençlerimize yeni meslek edinmesini sağlayarak bu sektöre katkı sağlamak istedik. İlçemize has pidemizin daha da tanıtılması ve eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak için pidecilik kurslarımızı devam etmeye çalışacağız. Yine ilçemize özgü yöresel yemeklerimizin kursunu da yaparak ilçemizin değerlerini korumaya çalışacağız.”