Denizli’nin Kale ilçesine hayırseverlerin katkısıyla yapılan eğitim kurumlarının açılışları yapıldı.
Kale Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleşen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Garnizon Komutanı Memduh Hakbilen, Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, daire amirleri, protokol üyeleri, hayırseverlerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşma yapan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca farklı bir mutlulu yaşadıklarını belirterek "Hayırsever hemşehrilerimin Cenab-ı Allah’ın ilk sözü ‘Oku’ emrini ön plana çıkardıkları için gurur duyuyorum. Hemşehrilerimiz sadece Kale’de değil, birçok ilde eğitim kurumları kaparak vatandaşımızın hizmetine sunmuştur. Eğitime verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır" dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise yaptığı konuşmada Kale insanının olduğu yerde kendini fark ettirdiğini, üreten ve başarılarıyla bilindiğini belirterek, "Başarılı olan Kale insanı bizim için gurur kaynağıdır. Nerede olursa olsunlar Kaleli işadamları doğdukları yerleri unutmamışlar" şeklinde konuştu. Konuşmalarının ardından hayırseverlere plaket takdim edildi. Hayırseverler yaptıkları yardımlarla birçok okulun yenilenmesini sağladı.