Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), Garanti Bankası ve Denizli Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” Projesi, Denizli'de mezunlarını verdi. Kadın girişimcilerin bilgi birikimi ve vizyonunu geliştirmeyi amaçlayan eğitimlerin ardından Denizli Ticaret Odası'nda mezuniyet töreni düzenlendi. 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Üyesi Necdet Özer, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut'un katıldığı törende, programı başarıyla tamamlayan 130 katılımcıya, Boğaziçi Üniversitesi'nin sertifikaları takdim edildi. Program kapsamında bugüne kadar, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Denizli'de, toplam 467 kadın girişimci sertifika aldı.
Törenin açılışında konuşan Başkan Özer, Denizli Ticaret Odası olarak BÜYEM ile daha önce iki eğitim gerçekleştirdiklerini belirterek, “2010 yılında yapılan ‘KOBİ’ler İçin Kurumsal Yönetim’ ve 2011 yılında yapılan ‘Turizm Elçileri’  temalı eğitim çalışmalarından sonra üçüncü ortak eğitim olarak Kadın Girişimci Okulu” eğitim programını düzenledik. Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi ve Denizli Ticaret Odası işbirliğinde 2 Ekim-21 Kasım 2013 tarihleri arasında Odamızda, 19 iş günü ve 95 ders saati olarak devam eden bu eğitim çalışması ilimiz kadın girişimciliği ve kadın girişimcilerimiz için başarılı geçen önemli bir eğitim faaliyetidir. Bu eğitimler, kadın girişimcilerin iş hayatına olumlu katkı sağlayacaktır.” dedi.
Denizli Ticaret Odası olarak bugüne kadar, eğitim alanında yapılan bütün faaliyetlere doğrudan ya da dolaylı destek olduklarını, katkıda bulunduklarını söyleyen Özer, “Asli görevlerimizin yanında, sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördüğümüz eğitim faaliyetlerini, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programı da bunlardan biri. Eğitimler, kadın girişimcilerimizin mesleki ve kişisel gelişime yönelik bilgi düzeyini artıracak ve kendilerine gelecek adına önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu. Kadın girişimciliğini önemsediklerini de anlatan Özer, TOBB'un öncülüğü ve katkılanyla kurulan TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun Denizli'deki koordinatörlüğünü, Denizli Ticaret Odası'nın yürüttüğünü belirtti. Özer, “Oda olarak, kurulumuzun her alandaki çalışmalarına katkı ve destek veriyoruz. Amacımız, kadın girişimciliğine ve kadın istihdamına katkı sağlamak.” şeklinde konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti Bankası olarak, 2006'dan bu yana özel bir segmentte değerlendirdikleri kadın girişimcilere; Kadın Girişimci Destek Paketi'yle finansman desteği verdiklerini söyleyerek, “Diğer yandan, bilgi birikimlerini artırıp cesaret kazanacakları ve seslerini daha fazla duyuracaktan platformlar geliştiriyoruz. Kadın Girişimci Buluşmaları'yla vizyonlarına katkıda bulunmayı; bugün Denizli'de tamamladığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ise iş yaşamına katılmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yıl içinde 8.sini düzenleyeceğimiz Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'yla, gündeme taşıdığımız basan hikayelerinin girişimcilere cesaret ve ilham vermesini hedefliyoruz. Ben, Denizlili kadınların da, tüm girişimcilere ilham verecek basan hikayeleri ve bu hikayelerini paylaşacak cesareti olduğuna inanıyorum." diye konuştu.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise şöyle konuştu: " Kadın Girişimci Yönetici Okulu Eğitim Projesi; kendi işini kurup geliştirmek isteyen kadın girişimcilerimizin yeni iş modelleri geliştirmesine, yeni yönetim alışkanlıkları kazanmasına, bütçe ve maliyetlerini yönetmesine, bir sonraki kuşağa devir planlan yapmasına, yetenekli aile bireylerini ve profesyonelleri işe çekmesine, aile kültürüyle şirketin ve profesyonel yönetimin kültürleri arasındaki çatışmaları önlemesine, kısacası günümüzün dünyasında işini büyütmesi için gerekli olan yönetsel becerileri geliştirmesine önemli ölçüde destek olacak."