Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi, Garanti Bankası ve Denizli Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun ilk eğitimi yapıldı.
Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda başlayan eğitimler, 2 Ekim-21 Kasım 2013 tarihleri arasında 19 günde toplam 95 saat sürecek. “Kurumsal ve Bireysel Motivasyon. Şirket Yönetimine Finansal Bakış. Kurumdaşlık. Pozitif Düşünce Gücü. Inovatif Yönetim Becerileri ve Girişimcilik. Sorunları Sorun Olmaktan Çıkaralım. İşletmenin Evrensel Köydeki Adresi. Kurumsal Yönetici ve İnsan Kaynakları. Kobilerde Hukuk Enstrümanı. Belirsizlik Ortamında Stres Yönetimi. Müşteri İlişkilerinde Süreklilik. Dış Ticaret'te Kritik Başarı Faktörleri. Aile Şirketlerinde Yaşanan Sıkıntılar. Değişim Yönetimi. İşletme Organizasyonunda Vizyoner Kimlik. En İyi Şirket Uygulamaları.” konularını kapsayan eğitimler, ücretsiz gerçekleştirilecek ve eğitimler sonunda katılımcılara ‘Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal Yönetici Sertifikası’ verilecek.
Bu tür eğitimleri önemsediklerini ifade eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile daha önce iki eğitim gerçekleştirdiklerini, bu eğitimlerde toplam 221 katılımcıya sertifika verildiğini açıkladı. Özer, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin düzenlediği KOBİ Yönetimi ve Turizm Elçileri programlarının gerek KOBİ’ler gerekse de turizm sektöründe hizmet veren kişiler açısından faydalı olduğunu, Kadın Girişimci Yönetici Okulu Programı’nın da kadın girişimcilerin iş hayatına olumlu katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Denizli Ticaret Odası olarak bugüne kadar, eğitim alanında yapılan bütün faaliyetlere doğrudan yada dolaylı destek olduk, katkıda bulunduk. Asli görevlerimizin yanında, sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördüğümüz eğitim faaliyetlerini bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bugün başlayan Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programı da bunlardan biridir.” dedi.
“Mesleki ve kişisel gelişime yönelik bilgi düzeyini arttıracak olan eğitimler, kadın girişimcilere gelecek adına önemli katkılar sağlayacaktır.” diyen Özer, Kadın Girişimci Yönetici Okulu Programı’na 150 girişimci kadının kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.