Öğrencilerin başarılı olmaları adına girişimlerini sürdüren ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları’nda, Rehberlik ve Veli İlişkileri Başkanı Pedagog Meral Ateşoğlu öğretmen ve velilerle özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Ateşoğlu’nun öğrencileri anlama ve yönlendirme konularında paylaşımda bulunduğu söyleşi, üç gün sürdü. Etkinlik ilk olarak öğretmenlere yönelik ‘Okul ve Başarı’ konu başlıklı söyleşiyle başladı. Daha sonra lise velilerine yönelik ‘Liseli Olmak, Ergenlikte Zor Davranışlar’, ilkokul 1. sınıf velilerine yönelik ‘Çocuklarımıza İlettiğimiz Gizli Mesajlar’ ve ana sınıfı velilerine yönelik olarak da ‘Çocuğum Büyürken’ konulu söyleşiler gerçekleştirildi.

“BAŞARI=UYUM+MUTLULUK”

Bu tip özel programların çok yönlü kazanımları olduğunun altını çizen Pedagog Ateşoğlu, başarının öğretmen ve velilerin öğrencilerle kuracakları doğru iletişimle daha da güçleneceğini vurguladı. Çocuk ve gençlerin kendilerinden memnun olmalarının, onların uyum ve mutluluğunda, başarılı olmalarında önemli bir yeri olduğunu da sözlerine ekleyen Ateşoğlu, “Bu konuda anne, baba ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor. Öğrenciyle kurulacak doğru iletişim, o öğrencinin gelecekteki başarısına yansıyacaktır. Hayatta başarılı olmanın formülü ‘Başarı= Uyum+Mutluluk’tur. Uyumlu ve mutlu insanlar yaratıcı, başarılı ve üretken olurlar” dedi.

Çocuklara kıyaslama yapmanın olumsuz yönlerinden de bahseden Ateşoğlu, “Anne, baba ve öğretmelerin çocukları asla kıyaslama ve yargılama hakları yoktur” dedi.