İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezinde, hayırseverler tarafından yaptırılan 4 atölyenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törene, Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar ile okula bağışta bulunan hayırseverler ve 11 Mayıs 2002'de hayatını kaybeden işadamı İsmail Tosunoğlu'nun yakınları katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, iş eğitim merkezlerinin eğitim anlamında önemli merkezler olduğunu söyleyerek, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezinde 132 öğrencinin bulunduğunu, Denizli olarak özel eğitim alanında çok önemli bir ivme elde ettiklerini söyledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da, belediye olarak engellilere yönelik çalışmalara ellerinden gelen tüm imkanları seferber ederek destek verdiklerini, Kent Konseyi bünyesinde bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını belirtti.
Vali Yavuz Erkmen ise, içinde bulunulan Engelliler Haftasında kamuoyunun dikkatinin engellilere çekildiğini belirterek, “Bu haftayı, engellilerin sorunlarının dile getirilmesi ve bu anlamda yapılanlarla birlikte nelerin yapılabileceği, nelerin yapıldığı bir yerde bunların konuşulduğu bir hafta olarak bunu değerlendiriyoruz. Bu çocuklarımızın eğitim aldıklarında neleri başarabileceklerini görüyoruz. Atölyelerde öğrenim gören çocuklar gibi, yeni açılacak atölyelerde de daha yeni uğraş alanlarıyla bu eğitim çalışması biraz daha genişleyerek büyümüş olacak. Buraya destek veren hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bugün burayı bize kazandıran İsmail Tosunoğlu'nun ölüm yıldönümü. Kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.
Geçmişle kıyaslandığı zaman engelliler anlamında pek çok mesafenin alındığını dile getiren Erkmen, şöyle konuştu: “Tabii ki yapılanları yeterli görmek mümkün değil. Daha da güzel şeyleri yapmak mümkün. Sorunların olduğunu da biliyoruz ama pek çok sorunu da geçmişte sorun olarak karşımızda gördüğümüz pek çok konuyu da geride bıraktığımızı da görüyoruz. Çünkü bir taraftan kamu idareleri, bir taraftan yerel yönetimler, bir taraftan hayırseverlerimiz hep birlikte bugün geldiğimiz noktada hiç de küçümsenmeyecek bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Bugün Denizli'de okullarımızla, ağır özürlü olup da evde bakıma muhtaç kişilere o şefkat elinin uzatılıp onlara asgari ücretin ödenmesi, bunlar güzel şeyler. Geçmişte olmayan olaylardı. Şimdi yeni baştan Denizli yeni bir olaya daha sahip oluyor. Bu da engellilerimiz için çok güzel bir olay. Bu ayın 25'inde inşallah hep birlikte temelini atacağımız Denizli Engelliler Yaşam Merkezi'ne kavuşuyor. Buradaki engelli çocuklarımızın anneleri babaları, hep çocuklarının geleceğini düşünüyor, yarın öbür gün bunlar ne olacak? Bizler hayatta olmadığımız takdirde çocuklarımız ne olacak diye düşünüyorlar. İşte bunları ortadan kaldıracak şekilde o Engelsiz Yaşam Merkezi inşallah hemen 1 yıl içinde bitecek ve bundan sonra da Denizli'de sorunlar da ortadan kalkmış olacak, çok büyük bir eksiklik giderilmiş olacak. Ben buradan Engelsiz Yaşam Merkezinin yapılması konusunda çok büyük emeği olan Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf'a, yer konusunda destek veren önceki Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci ve şimdiki Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, meclis üyelerimize, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”
Engellilerin sigorta kapsamına da alındığını bildiren Vali Erkmen, yarın kimsenin ne olacağının belli olmadığını, önemli olanın kalplerin engelli olmaması olduğunu vurguladı.
Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar, Vali Yavuz Erkmen’e merkeze verdiği desteklerden dolayı plaket verdi.
Konuşmaların ardından okula katkılarından dolayı 16 hayırsevere Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen ile diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi.
Daha sonra İş Eğitim Merkezi'ne yapılan bağışlarla kurulan atölyelerin açılışı gerçekleştirildi. Saç bakım ve Güzellik Hizmetleri Atölyesi, Çiçek Tanzim Atölyesi ile Dokuma Atölyesi'nden oluşan atölyelerin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek hizmete açıldı. Atölyelerde zihinsel engelli öğrencilerin el becerileri kazanmaları ve doğabilecek iş imkanlarından yararlanması sağlanacak.