Denizli Belediyesi’nde çalışan 390 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme gereğince belediye işçilerine ilk yıl için yüzde 14, 2. yıl için yüzde 8 artı oluşabilecek enflasyon farkı, 3. yıl için ise yine yüzde 8 artı oluşabilecek enflasyon farkı verilecek. Zamla birlikte belediye de işçi olarak çalışan bir kişi en düşük 1560 lira bürüt maaş alacak. Denizli Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu arasında işçi hakları için iş sözleşmesi imzalandı. Fatih Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’ndeki toplu iş sözleşmesine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan başkan yardımcıları, sendika temsilciler ve çok sayıda belediye çalışanı işçiler katıldı. Denizli Belediyesi ile yapılan toplu sözleşmeyi Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir sözleşme olarak nitelendiren Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, sözleşmenin, elde edilen ücretlere, sosyal haklara bakıldığında günümüz Türkiye şartlarında yapılmış en iyi sözleşme olduğunu söyledi. Belediyenin şartlar doğrultusunda verilebilecek en iyi zam oranını verdiğine dikkat çeken Arslan, “Sözleşmeyi, elde edilen ücretlere, sosyal haklara bakıldığında Türkiye’nin ve yerel yönetim şartlarına göre değerlendirildiğinde başarılı olarak görüyorum. Sözleşme gereğince belediye işçilerine ilk yıl için yüzde 14, 2. yıl için yüzde 8 artı oluşabilecek enflasyon farkı, 3. yıl için ise yine yüzde 8 artı oluşabilecek enflasyon farkı verilecek” dedi.

Taraflar gereğini yerine getirdi

İmzalanan sözleşmeyle birlikte çalışanlarının motivasyonlarının daha da yükseleceğini belirten Arslan, “Bir toplu iş sözleşmesinin başarılı sayılabilmesi için 3 kriter önemlidir. 1-İşimizi aşımızı güven altına alabiliyor muyuz? 2-İmzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle haklarımızı maaşlarımızı zamanında alabiliyor muyuz? 3-İş yerinde iş barışı, verimliliği ve kardeşliği temin edebiliyor muyuz? Bunlar varsa sözleşme başarılıdır. Bence ücret zammı 4. sıradadır. En yüksek maşalarla imza atıp aylarca ödenemeyen sosyal haklar maaşlar yine sorundur. İyi maaşa imza atıp çalışanların yarısının işini kaybetmesi iyi bir sözleşme değildir. Ben 3 hususunda burada gerçekleştiğini biliyorum. İşini yapan, verilen görevlerini yerine getiren arkadaşlarımız ücretlerini gününde alan arkadaşlarımızın akşam eve gittiğinde sabah işe gelip gelmeme kaygısını taşımaması gerekiyor. Yani insanlar işini aşını çalıştığı sürece kaybetmeyeceğini bilmesi gerekiyor. Bu hem çalışanların motivasyonu ve verimliği için önemlidir. Bunlar sağlanmışsa bu sözleşme iyi bir sözleşmedir” şeklinde konuştu

Personelimiz bizin için çok önemli

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da göreve geldiklerinden bu yana önceliklerinin personelin çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Bu güne kadar işçilerin maaşlarının zamanında ödenmesi konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Zolan, “ 2004 yılında göreve geldiğimizde belediyenin mali yapısı hiç de içi açıcı değildi. Biz o gün yaptığımız durum tespitinde şunu gördük. Geçmişte işçi maaşları kredilerle ödenirken, aylarca maaşlar verilmez iken çalışma arkadaşlarımız sıkıntı içindeyken bu arkadaşlardan verim beklemenin doğru olamayacağını bildiğimiz için bizim için ilk önceliğimiz arkadaşlarımızın çalışma koşullarını ve ücretlerini iyileştirilmek olmuştur. Bu gün gelinen noktada eminim ki tüm arkadaşlarımız Denizli Belediyesi’nde çalışıyor olmaktan gurur duyuyorlardır. Çünkü biz yönetim anlayışı olarak önce çalışma arkadaşları olarak gördüğümüz sizlerin yaşamsal koşullarını iyileştirdiğimiz taktirde sizin performansınızın artacağını biliyoruz. Belediye kaynakları doğrultusunda da bu günün şartları göze alındığında oldukça yüksek bir artış gerçekleştirdik. Sizlerden tek isteğim Denizli’ye var gücünüzle hizmet etmeniz. Denizli’nin kaybettiği yılları hep birlikte ortadan kaldırmalıyız.  Daha yapacak çok işimiz var” dedi. Daha sonra alkışlar eşliğinde Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Arslan Başkan Zolan’a işçiler adına özel olarak hazırlanmış bir vazo hediye etti.