Denizli’de eğitim veren İmam Hatip Okullarının Müdürleri, öğretmenleri ve Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.
Ziyarete, Denizli, İncilipınar, Servergazi, Kezban-Ali Çınar, Akköy, Ayşe Mürüvvet Başer İmam Hatip Ortaokulları, Cedide Abalıoğlu, Ahmet Yesevi ve Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlerinin yanı sıra, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Ziyaretlerinden dolayı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Vali Abdülkadir Demir, geçen yıl yapılan çalışmalar sonucunda Denizli’deki okullarda fiziki şartların iyileştirmesi adına çok önemli çalışmalar yapıldığını söyleyerek, “Biz fiziki şartları iyileştirirken, eğitimdeki başarıda siz öğretmen ve idarecilere de ayrı sorumluluklar düşüyor. Bizim eğitim alanında yaptığımız yatırımlar başta fiziki olmak üzere diğer şartların iyileştirilmesi anlamında gösterdiğimiz çaba ve gayrete karşılık olarak eğitimde başarıyı yakalama adına aynı heyecan ve motivasyon öğretmen ve idareciler olarak sizlerde de olmalı. Eğer bu heyecan ve motivasyon olmazsa fiziki şartların iyileştirilmesi bir anlam ifade etmez. Bunun da karşılıksız olmadığını gördük. Öğrencilerimizin gösterdiği başarılar ve almış oldukları derecelerde sizlerin de gayretlerini görüyoruz. İmam Hatip Okullarında 2012-2013 öğretim yılında ki öğrenci sayısına nazaran bu yılki öğrenci sayısında önemli bir artış gözüküyor” dedi.
Vali Demir ayrıca öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinleyerek, Eskişehir’de düzenlenecek Uluslar Arası Arapça Bilgi, Hitabet ve Şiir Yarışması Türkiye Finaline, Türkiye Münazara Yarışması ve Van’da düzenlenecek Türkiye Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finalinde yarışacak olan öğrencilere başarılar diledi.
Öğrenciler ise kendilerini sürekli ziyaret edip, sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturma konusundaki hassasiyetinden dolayı Vali Demir’e teşekkür ettiler.