Denizli’de İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yaptırılacak olan İmam Hatip Kız Lisesi pansiyonu protokol imzalandı.
Denizli Valiliği binasındaki protokol törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Eski Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ve İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Ömer Tekinkaya katıldı.
İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Ömer Tekinkaya, inşaattın yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacağını, yakın zamanda da İmam Hatip Kız Lise’nin yapımına başlanacağını söyledi. Denizli’de hayırseverlerin ve kurumların destekleriyle eğitim alanında yapılan yatırımların hızla devam ettiğini belirten Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Merkezde İmam Hatip Öğrencileri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılacak olan Kız Öğrenci Yurdu'nun protokolünü bugün imzalıyoruz. Bu projemizin yanında bir de İmam Hatip Kız Lisesi yapılacak. Şu anda ilk etapta okulun yurdu tamamlanacak. Ardından aynı arazi üzerine İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu yapılacak. Zemin artı 4 kat olarak yapılacak olan yurt 2014 yılı içerisinde tamamlanacak ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak” dedi.
Konuşmaların ardından bu yıl içerisinde yapımına başlanıp 2014 yılında tamamlanacak olan ve 3 milyon TL’ye mal olacak olan zemin artı 4 katlı İmam Hatip Kız Yurdu binasının protokolü imzalandı.