Denizli Belediyesi’nden engellilere bir destek daha. Denizli Belediyesi, ihtiyaç duyduğu mevsimlik süs bitkilerinin bir kısmını bu bitkileri yetiştiren 20 zihinsel engelli öğrencinin üretimlerinden sağlayacak. ‘Serada Yeşeren Umutlar Projesi’ kapsamında yılda ortalama 100 bin çiçek yetiştirecek zihinsel engelli öğrenciler mevsimin ilk çiçeklerini Başkan Zolan’a armağan etti.
Engellilere dönük birçok uygulamayı hayata geçirerek engellilerin hayatını kolaylaştıran, ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ ile istihdam yaratan ve bu proje ile Türkiye’ye Avrupa’dan ödül getiren Denizli Belediyesi engellilere desteğini sürdürüyor. Denizli Belediyesi 20 zihinsel engelli öğrencinin yetiştirdiği çiçekleri satın alarak engellilere desteğini bir kez daha farklı bir uygulama ile ortaya koyuyor.

İhtiyaç duyduğu mevsimlik süs bitkilerinin bir kısmını İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği ‘Serada Yeşeren Umutlar Projesi’ kapsamında 20 zihinsel engelli öğrencinin üretimlerinden sağlayacak olan Denizli Belediyesi, projede yer alan engelli öğrencilere ekonomik destek sağlıyor. Öğrenciler tarafından yetiştirilen 100 bin, mevsimlik çiçeği toprakla buluşturacak olan Denizli Belediyesi, bu uygulaması ile yine fark yaratıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca da ödüllendirilen projede yer alan zihinsel engelli öğrenciler Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. Ürettikleri mevsimin ilk çiçeklerini Başkan Zolan’a armağan eden öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.


Ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “ Biz istiyoruz ki engellilerimiz hayatın içinde olsun. Engellileri hayatın içinde tutmak, üretimin içinde tutmak istiyoruz. Topluma bir şeyler kazandırsınlar, üretsinler ve üretirken mutlu olsunlar istiyoruz. Denizli Belediyesi engelliler ile ilgili birçok proje gerçekleştirdi. Bunlardan en anlamlısı ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ idi. Bu proje ile birçok engelli arkadaşımız iş sahibi oldu. Bu proje aynı zamanda Türkiye’ye Avrupa’dan ödül getirdi. Gerçekleştirilen ‘Serada Yeşeren Umutlar Projesi’ de son derece anlamlı bir proje. Her zaman yanınızdayız. Bu gün buraya yetiştirdiğiniz çiçeklerle gelmiş olmanız beni çok mutlu etti.Biz bu kardeşlerimizin üretmiş olduğu çiçekleri alacak, parklarımızda, bahçelerimizde insanlarımızla buluşturacak onların da mutlu olmalarını sağlayacağız. İmkan verildiğinde nasıl güzelliklerin ortaya koyulduğunun en güzel örneği bunlar. Hepinizi kutluyorum” dedi.


Projede yer alan öğrenciler daha sonra yetiştirdikleri çiçekleri tek tek Başkan Zolan’a armağan etti.


"Serada Yeşeren Umutlar"
İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki zihinsel engelli öğrencilerin "Serada Yeşeren Umutlar" projesi, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Yarışması'na 5 bin 471 projeyi geride bırakarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca ödüllendirildi.

Denizli'de eğitim gören zihinsel engelli öğrenci, hayırsever Hacer ile Süleyman Özkan çifti tarafından yaptırılan 300 metrekarelik kapalı serada süs bitkileri yetiştiriyor. Geçtiğimiz yıl başlanan projede Denizli Belediyesi'ne mevsimlik olarak, cadde ve yol kenarlarıyla çiçekliklerde kullanılmak üzere süs bitkileri üretiliyor. Yılda 100 bin çiçek hedefiyle yola devam eden öğrenciler, okullarına maddi katkı sağlarken kendileri için de gelir elde etmiş oluyor.