Toplantıda konuşma yapan Denizli Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kazım Tefçi; “Böyle katılım düzeyi yüksek bir toplantı organize eden Merkezefendi İlçe temsilciliğimize ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli eğitim liderlerine teşekkür ederim.
Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim kurumlarında yerine getirilen ve karşılığı ödenmeyen nöbet görevine ücret ödenmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı sınavlarda görev alanların sınav görev ücretlerinin ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda ödenen ücret üzerinden belirlenmesi konusunda tavsiye kararı verilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) başvuruda bulunduk” dedi.
Tefçi; “Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar hükümlerine göre değil, 18.01.2012 tarihli ve 2012/2723 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan sınav ücretlerine ilişkin usul ve esaslara göre sınav görev ücreti ödenmesi noktasında düzenleme yapılması yönünde Millî Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na tavsiye kararı verilmesi talebinde bulunduklarını belirtti.
Tefçi; “Aynı başvuruda, Milli Eğitim Bakanlığı’nca merkezi olarak gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları gibi merkezi sınavlarda görev alan yönetici ve öğretmenlere, Ek Ders Usul ve Esasları gereği sınav görev ücreti olarak 5 saat ek ders ücreti ödenmesinin hatalı olduğuna dikkat çekerek, Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre sınav görev ücreti ödenmesi noktasında düzenleme yapılması veya işlem tesis edilmesi yönünde tavsiye kararı verilmesini istedik” dedi.
Diğer kazanımlar ve talepler hakkında da bilgi veren Tefçi; bu haklı taleplerimizi elde etmek için sayısal çoğunluk çok önemlidir. Bizler de teşkilat olarak kendimize hedef verdik. Genel Merkezin hedefi olan 400 bine ulaşacağız, şeklinde açıklama yaptı.