Denizli İl Özel İdaresi ile Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında görev alan 60 işçiye ilk yardım eğitimi verildi.

İl Özel İdaresi hizmet alanını kapsayan bölgelerde program kapsamında çalıştırılmak üzere 12 Mart 2012 tarihinde işe başlayan TYÇP kapsamındaki 60 adet işçiye İl Özel İdaresi 3 Nolu Hizmet Binasında İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdür Akgül Bardakçı tarafından “İlk Yardım” eğitimi verildi.
 
            İlk yardımın insan hayatının kurtarılmasında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bardakçı verdiği bilgide; Eğitimin yaşı ve sınırının olmadığını, insanlara hayatın her alanında her zaman gerekli olacak bu eğitimlerin verilmesi gerektiğini, ilk yardımın, kendimiz ve çevremizdeki insanlar için hayatımızdaki en önemli safhalardan biri olduğunu söyleyen Bardakçı konuşmasında kazalarda hayati önem taşıyan temel ilk yardım uygulamalarının yanı sıra, nefes kontrolü, kalp atışı ve diğer hayati fonksiyonların nasıl sağlanacağını ayrıntılı olarak anlattı.  Her vatandaşın ilkyardım konusunda eğitimli olması gerektiğini belirten Bardakçı; “Bilinçli müdahaleler, hastayı hayata döndürebilir. Bilinçsizce yapılan müdahalelerse ölümüne sebebiyet verebilir” dedi.
 
            Özellikle iş ve trafik kazalarında ilk yardım uygulamasından önce olay yerinin güvenliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Bardakçı; “İlk yardım ile amacımız; şahsın hayati tehlikesi varsa onu ortadan kaldırmak, yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirmek ve hastanın daha da kötüleşmesini önlemektir” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ". Denizli- Sarayköy Duble Yol Kenarı Ağaçlandırması Bakım Çalışmaları, Denizli- Çardak Arası Duble Yol Kenarı Ağaçlandırması Bakım Çalışmaları, Denizli- Çardak Havaalanı Orta Refüj Yol Kenarı Ağaçlandırması, Denizli – Çardak- Afyon İl Sınırı Yol Kenarı  Ağaçlandırması, Denizli – Sarayköy- Aydın İl Sınırı Yol Kenarı Ağaçlandırması, Denizli- Karakurt Yol Kenarı Ağaçlandırma işinde çalıştırılmak üzere işe başlayan TYÇP kapsamındaki 60 adet işçimizi ilk yardım konusunda bilgilendirmek istedik. Kurum olarak ilk yardım eğitimine önem veriyoruz. Bizim için sağlık her şeyin üstünde” dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, toplantının sonunda İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdür Akgül Bardakçı ‘ya verdiği bu değerli bilgiler için teşekkür etti.