Orta ve ağır düzey zihinsel engelliler ve otistik bireylerin eğitim aldığı İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi için yapılacak olan ek hizmet binasının temeli atıldı. Temel atma törenine Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görür, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, Denizli Müftüsü Veysel Çakı, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, diğer protokol üyeleri, hayırseverler ve okul öğretmenleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan mehteran takımının ufak bir konseri ile başlayan törende açılış konuşması yapan Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar konuşmasında; “ ilimizde özel eğitim devletimiz ve hayırseverlerimiz sayesinde büyük bir gelişim gösterdi. Gerek fiziki imkanlar gerekse maddi ve manevi imkanlar açısında çok iyi durumdayız ve her türlü desteği görmekteyiz. Buradan tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görür konuşmasında; “Bugün mutluyuz gururluyuz. Devlet-vatandaş ve mahalli idarelerin en güzel işbirliklerinden birinin sonucu hayata geçiyor. Bu okulumuz Merkezefendi Kaymakamlığına başladığımda ilk ziyaret ettiğim okullardan biridir. Okulumuzda farklı alanlarda değişik mesleklere yönelmek için öğrencilerimizin canla başla çalıştığını gördüm. Aynı zamanda bu öğrencilerimizi yetiştirmek için öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz özveri ile çalışıyor. İlimizde özel eğitim alanında eğitim veren okullarımız kurumlarımızın birbirinden güzel ve kaliteli. Bugün temelini attığımız bu güzel eserin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Alp Aslanargun ise,  “Bir bahar sabahında cennet gibi bir mekanda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Yıllardır engelli çocuklarımız eğitim ve toplumsal yaşamın dışında kalmıştır. İlimizde 2002 yılında bu okulumuzun projesi hayata geçirildi. Okulumuzun açılması ile birçok kişi engelli bireylerin eğitiminin farkına vardı ve bir bilinç oluştu. Bu okullarımızda gönlünden hizmet etmek geçen idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İlimizde okullarımız örnek bir seviyeye geldi. Ülkemizde yapılan araştırmalarda toplumun %13’nün engelli olduğu belirtiliyor. Artık engelli bireylere eğitim verdiğimiz binalarımız fiziki açıdan yetersiz kalmakta. Burada temelini atacağımız ek binamızın bu alanda bir başlangıç olacağına inanıyorum. Temelini atacağımız binaya emeği geçen ve katkıda bulunan herkese şahsım ve valiliğimiz adına teşekkür ediyorum. Dernek Başkanımız Ayten Hanım ve ekibime de teşekkür ediyorum. Bu yatırımın daha büyük hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 750 bin TL’ye mal olacak ve tamamı Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından karşılanacak olan ek binanın temeli hayırseverler ve protokol üyeleri tarafından atıldı.