Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Denizli Eğitiminde çalıştaya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

HEDEFİMİZİ ÇİZİYORUZ
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açılış konuşmasında, "Denizli Eğitiminde 2023 Vizyonu Projesi 2014’ten 2023’e kadar Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacak olduğu yenilikçi çalışmaların tamamını kapsamaktadır. Süreç içerisinde yaşanacak gelişmeler, karşılaşılan yenilikler projeye yeni açılımlar kazandıracaktır. Dolayısıyla Denizli Eğitiminde 2023 Vizyonu Projesi, sürekli değişerek yenilenen, dinamik bir proje olarak tasarlanmıştır. Denizli Eğitiminde 2023 Vizyonu, eğitimde marka şehir olan Denizli’mizin 2015-2019 ve 2019-2024 yıllarını kapsayan iki stratejik plan döneminde gerçekleştirilecek faaliyetleri içermektedir. Denizli’de eğitimin iki kanadı olan Milli Eğitim ve Üniversitenin birlikte ahenkle çalışması, Denizli’nin 2023 vizyonuna ulaşmasında en önemli itici gücü olacaktır" dedi.

EĞİTİM HAYATIN TA KENDİSİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan eğitimin önemine değinerek, "2023 hedefine varma noktasında burada alınacak kararların katkı sağlamasını diliyorum. Eğitim hayatın ta kendisi. Bir toplumun ileri gitmesini sağlayan eğitimdir. Bir ülkenin güçlü olduğunu söyleyebilmek için en büyük güç insandır. Zenginlik ve güçlü olmak yeraltı ve yerüstü kaynaklarınızın var olması demek değildir. Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek için eğitilmiş insanlar ve gençlerin olması en büyük unsurdur. Gençlerimiz 2023 hedefine attığımız oklarımızdır. Bu hedefe hep beraber ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE HEDEFİMİZ YÜKSEK
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise konuşmasında şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde ulaşmayı hedeflediğimiz noktalara erişmek amacıyla düzenlenen çalışmalardan, Milli Eğitim ile ilgili olan bu bölümde görev aldığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin çağdaş medeniyete erişmesi için konulan hedeflerden ulaşımda, sanayide, bilimde aklımıza gelen her konuda varılması gereken hedefleri, gelecek projeksiyonunu görerek hissederek farkındalık yaratıp bu günkü durumumuzu tespit edip bu hedeflere erişmek konusunda yapabilecek çalışmaların planlanması çok önemli. 2023 bizim şu andaki hızımızın her yıl giderek, artırılarak varacağımız hedef ve ivme kazanacağımız önemli bir yer olacak. Diliyoruz ki 2023 yılına kadar ülkemiz kendimize has teknoloji elde etsin, kendine has birçok konularda sanayide, bilimde, diğer konularda varlığını ve genel olarak dünya genelinde teknolojisini ispatlasın kendini kabul ettirsin."