İşin maddi katkısından ziyade insanların Denizli’de eğitime sahip çıkıyor olması önemli. Bu kentte eğitime dair her şey var ve koşullar çok uygun, daha güzel yerleri ve dereceleri göreceğiz” dedi. Denizli’nin eğitim ve öğretimde kaybedecek zamanı olmadığını belirten Vali Demir, “Denizli’nin en eski yerleşim yerlerinde okullar maalesef ikili eğitim yapan okullar. İl genelinde 60, merkezdeyse 40 civarında. Bunu artık Denizli’nin kabul etmesi mümkün değil. Biran önce normal eğitim dediğimiz şekle dönüştürmek istiyoruz. Bunun çerçevesinde yaptığımız eski yerleşim yerlerindeki okullarımızın bahçelerine uygun olan mekânlarda 24, daha geniş alanlar varsa 32 derslikli okullar yaptırıyoruz. Bu defa yapılan işin farkı şu, biz bu çalışmaların ihalesini köylere hizmet götürme birliği aracılığıyla yapıyoruz. Dolayısıyla daha erken tamamlanıyor. Türkiye’de 1 yıl içinde ihaleye çıkıp okul inşaatı başlatılan tek il Denizli olacak. Sekiz okulumuzun ihalesi yapıldı, yer teslim edildi, inşaatı başlatıldı. İhaleyi alan firmaya 6 ay süre veriyoruz. Bu gerçekten kamu yönetiminde pek görülebilen bir uygulama değil. Denizli’nin kaybedecek zamanı yok. Denizli’de her şey hareketli ve canlı ki bizim de kamu olarak buna yetişmemiz lazım” Dedi.

Bir ay sonra ihaleye çıkılacak

Denizli’nin bilim sanat merkezlerini ihtiyacı olduğunu dile getiren Vali Demir, “İlkokul çağında seçilip alınan özel çocuklar ve başarılı çocuklarımızın dersleri dışında takviye ettiğimiz, hem sanatsal anlamda hem eğitimsel faaliyette bilim sanat merkezleri var. Bu uygulama tüm yurtta 40 ilde var. Denizli’de de bunun bir binası var. Ama maalesef Denizli’nin atmosferine uymuyor. Yeni bir merkez yapılması için yer tespiti yaptık. Üniversiteye de çok yakın bir alan da yeri tespit edildi. En geç 1 ay içerisinde ihalesini tamamlayarak onu da yılsonuna kadar bitirmek istiyoruz.” Dedi.

Özel proje

Denizli’de yapılarak Türkiye’ye örnek olacak bir proje üzerinde daha çalıştıklarını vurgulayan Vali Demir, “Projemiz ‘Erken çocuk eğitim merkezi’. Anaokulu statüsünde özellikle yetişmesinde çeşitli engeller olan zihinsel, bedensel ve özel konumdaki çocuklarımızı şuanda Denizli’de eğitiyoruz. Bunlarla ilgili bir okulumuz var. Okula baktığımızda okulda 98 öğrencimiz var. 21 öğrencimiz de kapasite olmadığı için maalesef alamadık. Ama bunu mutlaka tamamlamamız lazım. Projemiz tamamlandığında yaptırılacak okul 230 öğrenci alınacak. Bu özel öğrenciler haftada 30 saat ders görecek. Derslik sayısı 5 iken 12 grup, 25 metre karelik sınıflar halinde düzenlenecek ve 8 tanede ayrıca 2 metrelik bireysel sınıflar olacak. Çok özel proje tamamlandığında Denizli pek çok konuda olduğu gibi örnek gösterilecek” şeklinde konuştu.