Belediye, özellikle çocukların çok sevineceği binicilik kursunu hayata geçirdi.
   Kursa katılmak isteyen çocukların velileri, çocuğunun 2 fotoğrafı ve nüfus cüzdanı örneğiyle Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise 2621122 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilirler. Kurslar, Pazartesi günü haricinde tüm günler düzenlenecek. Kurs, saat 09:00-11:00 ile 16:00-22:00 saatleri arasında 2 farklı grup olarak verilecek. İsteyen kursiyer, dilediği gruba katılarak binicilik eğitimi alabilecek. Uzman eğitmenlerce binicilik eğitiminin verileceği kurs, Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleşecek.
   Binicilik kurslarına katılacak öğrencilerin binicilik malzemeleri de Denizli Belediyesi’nce karşılanacak.
   Denizli Belediyesi, daha önce düzenlediği kurslarla, binlerce çocuğa, tenis, futbol, gitar, keman, saz gibi 18 farklı konuda eğitim vermişti.
   -ATA SPORUMUZU ÖĞRETECEĞİZ-
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli Belediyesi’nin düzenlediği tüm kurslar ile konser ve tiyatro gibi etkinliklerin ücretsiz olduğunu anımsattı.
   Denizli Belediyesi’nin farklı bir kursla çocukları sevindireceğini ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi:
‘Çocuklarımız ve gençlerimiz söz konusu olduğunda onların geleceğe daha iyi hazırlanması adına yapamayacağımız hiçbir fedakarlık yoktur. 8 yılda birçok spor alanını hizmete sunduk. Spor alanlarının herkes tarafından kullanılmasını sağlıyoruz. Sadece bu yılı göz önüne alırsak 6000 çocuğumuza ve gencimize spor yaptırıyoruz. Basketboldan, tenise, futboldan atletizme kadar birçok farklı branşta eğitim veriliyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durduğu gibi sağlıklı yaşamın yanında arkadaşlığı, dostluğu ve ekip çalışmasını da öğrenir. Şimdi bu kurslara ek olarak Binicilik Eğitimi kursunu da başlatıyoruz. Ata sporumuz olan at biniciliğini tüm çocuklarımıza öğreteceğiz. Göreceksiniz çok kısa zamanda binlerce çocuğumuz Ata sporumuzu öğrenmiş olacak. Bu kurslarla birlikte Denizlimiz spor alanları ve spor yapma olanakları bakımından Türkiye’de 1 numara olabilir. Yarının olimpiyat şampiyonlarını bugünden hazırlamak gerekir. Gelecekte Türk sporcularının olimpiyat arenalarında daha çok madalyalar almasını istiyorsak çocuklarımıza bu imkanları sunmak zorundayız.’