Belediyenin, bilgi evlerinden yararlanan öğrencilere, bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmak, boş zamanlarını faydalı etkinliklerle değerlendirmek, ev ödevlerinin yapılmasında rehberlik etmek, zekalarını, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için ihtiyaç duydukları konularda uzman branş öğretmenleri yardımıyla öğrencilerin başarılarına destek olmak, aileler için de çocuklarını güven ve huzur içinde emanet edebilecekleri sağlıklı mekanlar yaratmak için sürdürülen bilgi evİ ve kurs merkezleri, kapılarını yeni eğitim yılına aralıyor.
   Bilgi evleri ve kurs merkezlerinden ilköğretim 2. sınıf ile 8. sınıflarda (7-14 yaş grubu) eğitim gören öğrenciler yararlanıyor. Çocukların oturdukları mahallelere yakın bölgelerdeki bilgi evlerinde eğitim görmesi sağlanıyor. Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri’nde, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı deneyimli Öğretmen kadrosuyla 17 Eylül 2012’de ders zili çalacak.
03 Eylül 2012’de başlayacak kayıtlar, bütün bilgi evleri için kontenjanın dolması halinde belirtilen süreden önce de kapatılabilecek.
   Başvuru formu belediyeden temin edilebildiği gibi ‘www.denizli.bel.tr’ internet adresindeki bilgi evleri bölümünden de alınabilecek.
  -BİLGİ EVLERİ-
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, bilgi evleri ve kurs merkezleri hakkında bilgi verdi.  
   Denizli Belediyesi olarak en büyük yatırımların çocuklara yapılması gerektiği bilinciyle hareket edildiğini kaydeden Başkan Zolan,
   ‘Geleceğimizi şekillendirecek olan bu günün küçükleri çocuklarımızdır. Bu projenin, toplumun en önemli sorunlarından birisi olan sosyal kültürel eğitim imkanlarına yeterince ulaşamama konusunda destek sağladığını biliyoruz ve bu anlamda da çok mesafe kat ettik. Merkezlerin açılmasıyla çalışan, maddi imkanları kısıtlı ve eğitim düzeyi yeterli olmayan ailelerin çocukları bu merkezlerde çocuklarının daha kaliteli zaman geçirdiği için onları güvenle bırakabilmektedir. Burada kalan çocuklar düzenli bir şekilde okula gitmeden yada geldikten sonra kaliteli ve hijyenik ortamda, onların beslenme ihtiyaçlarına göre hazırlanan yeterli çeşitlilikte yemeklerini yemektedir. Okuldan gelince verilen günlük ev ödevlerini uzman ve branşı uygun öğretmenlerin gözetiminde zamanında doğru ve eksiksiz şekilde tamamlamaktadır. Okuldaki müfredatın paralelinde konu anlatımları sayesinde okulda anlatılanları pekiştirmekte ve anlamadıklarını da öğrenme şansları olmaktadır. Ayrıca düzenli bir şekilde yine müfredata uygun test çözümü saatleriyle konuları pekişmekte ve sınavlara hazırlanmaktadır. Bunların dışında arta kalan zamanlarını da satranç, dans, drama ve kitap okuma saatleri ile kaliteli olarak geçirmektedirler. Yılsonu etkinlikleri ile de burada hizmet alan öğrenciler, gelişen özgüvenlerini rahatça sahneye koymaktadırlar. Bu nedenle tüm çocuklarımızı bilgi evlerimize davet ediyorum.’
   Bu arada, Aktepe Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 268 66 06, Anafartalar Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 268 16 25, M. Akif Ersoy Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 372 16 90, Fatih Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 211 10 09, Gökpınar Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 266 44 05, Karaman Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 263 70 95, Sevindik Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 268 82 61 ve Yenişehir Bilgi Evleri ve Kurs Merkezi 371 31 69 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alınabilir.