Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Irlıganlı Mahallesi’nde kurulan Özel Kokpit Havacılık Lisesi’nin Kurucusu Erdal Gülmez, Okul Müdürü Mahir Şahinarslan, öğretmenlerle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde okulun tanıtımıyla ilgili  basın toplantısı düzenledi.

HAVACILIK ÇOK İYİ BİR DAL
Amaçlarının genç nesillere havacılığı sevdirmek ve onları bu alanda meslek sahibi yapmak olduğunu ifade eden Gülmez, “Denizli’de açtığımız Özel Kokpit Havacılık Lisesi’nde kayıtlarımız devam ediyor. Okul dalı olarak Türkiye’de İstanbul’un ardından Ege’de Denizli’de kurulduk. Ülkede bu dalda kurulmuş  2. okuluz. 9. Sınıf yani lise 1eğitiminden başlayarak gençlerimizi yetiştireceğiz. Burada başlıca amaç havacılık sevgisini çocuklara aşılamak. Ve böylesi güzel bir mesleği gelecekte en iyi şekilde icra edebilmelerine olanak sağlamak. 
Bunun için başta İngilizce eğitimi olmak üzere genel kültür ve branş derslerini üst kalitede icra ederek, öğrencilerimizi yetiştirmek. Üniversiteye girebilmeleri için tüm olanaklarla çalışacağız. Öğretmen kadromuzu de en iyi şekilde oluşturduk. Meslek dersleriyle de öğrencilerimiz havacılığın çeşitli ara dallarında yetişecek. Belerttiğimi gibi üniversite bizim için önemli. Çocuklarımız isterlerse bu dalı seçmesin başka bir dalı okusun. Ama yinede havacılık sevgisi onlarla birlikte yaşayacak. Ayrıca kız öğrencilerimizin de büyük ilgisi var. Onlarda okulumuza kayıt yaptırıyor” dedi. 

DİL EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Özel Kokpit Havacılık Lisesi Müdürü Mahir Şahinarslan ise, bu yıl 4 sınıfla eğitim öğretime başlayacaklarını belirterek şunları söyledi, “Havacılık mesleği veİ ngilizce başta olmak üzere kültür ve branş dersleriyle kaliteli bir eğitim öğretim modelini sunacağız. Bu sektörün ihtiyaç duyduğu ara elamanları en iyi şekilde hazırlayacağız. Tabiki üniversitede çok önemli. Çocuklarımızın üniversiteyi kazanmalarına olmazsa olmaz bakıyoruz. Bunun için eğitim modeli ve kendini kanıtlamış öğretmenlerimizle hizmet edeceğiz. İngilizce de önem verdiğimiz başlıca branş. Öğrencilerimiz en iyi şekilde İngilizceyi öğrenerek, mesleği icra ederken ihtiyaç duyacakları yabancı dil sıkıntısını hiç yaşamayacaklar” diye konuştu.