Yemekte, Başkan Gürlesin’in eğitime ilk başladığı dönem ve sonrasındaki öğretmenleri ve eşleri de yer aldı. 
Dedeman Otel’deki yemeğe, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İL Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli ile ilçedeki okulların müdürleri katıldı. Yemekte ayrıca emekli olan öğretmenler de katıldı. Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru, tüm masaları tek tek dolaşarak öğretmenlere karanfil dağıttı, yaşlı öğretmenlerin ise ellerini öptü.  
-İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yemek öncesi yaptığı konuşmada eğitimin önemine işaret etti. Başkan Gürlesin’e Öğretmenler Günü’nde yaptığı bu jestten dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Müdür Oğuz, ‘Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e, bizlere bu özel günde yaptığı büyük jestten dolayı tüm öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bizler çok şanslı bir şehirde yaşıyoruz. Denizli’de belediyecilik anlamında çok güzel hizmetlere imza atıldığına hep birlikte şahit oluyoruz. Belediyelerimiz eğitime de büyük hizmetler yapmaktadır. Ben bu hizmetlerden dolayı da Başkanımız Gürlesin’e çok tekrara teşekkür ediyorum’ dedi.



ÖĞRETMENLİK KUTSAL VE ONURLU BİR MESLEKTİR
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, eğitime önem verdiğine dikkat çekerek şöyle dedi:
‘Hem ailemizden aldığımız terbiye gereği hem de öğretmenlerimizden aldığımız eğitimden dolayı eğitime bakışımız en önemli işlerimiz arasındadır. Sizlere bir vefa olması için belediye olarak böyle bir organizasyon düzenledik. Öğretmenlik mesleği kutsal ve onurlu bir meslektir. Bu konuda küçük yaştan alıp büyüterek vatana millete hayırlı bir evlat yapmak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Öğretmenlik mesleği çok ulvi bir meslektir. Bundan dolayı 4 evladımdan 2’si öğretmenlik eğitimi alıyor. Öğretmenliğin önemli bir meslek olduğunu bildiğimiz için bu şekilde yönlendirdik. İnşallah onlarda sizler gibi başarılı hizmetlere imza atacak.
Pamukkale Belediyesi olarak eğitime ayrı bir önem veriyoruz. İlçemizde 157 devlet okulu var. Ham dolsun bunların 100 tanesine dolaylı olarak katkı vermeye çalıştık. Devletimiz eğitim için tüm imkanlarını seferber ediyor. Bizler de belki eğitime katkı sunuyoruz. Eğitime yapılan yatırımın ne yapılırsa yapılsın az olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanı olarak önümüzdeki süreçte hizmet almayan diğer okullarımıza da ulaşmak istiyorum. Her okulda en az 3-4 eserimiz olsun istiyorum. Ne ihtiyaçsa bunları tamamlamaya çalışacağız. Şartlarımız elverdiği şekilde desteğimiz sonuna kadar sürecek. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Ben bu vesileyle üzerimde emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayattakilere sağlıklı uzun ömür diliyorum.’


ÖĞRETMENLERİMİZN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da, ülkelerin ileriye gitmesinde, refah ve mutluluğun artmasında öğretmenlerin ve okul idarecilerin büyük payı olduğuna dikkat çekerek, ‘Güzel şeyleri yapmak için birbirimize inanıyor ve güveniyoruz. Özellikle siz eğitim camiasındaki müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok güveniyoruz. İyi insanların yetiştirilmesinde, ülkemizin hedefe ulaşmasında, her yerde huzur ve mutluluğun olmasında siz değerli idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin çok payı olacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanındayız ve yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Toplumun her kesiminde her görev alan kişi, sizin kalbinizden sevginizden büyüdü. Denizli, hayırseverlerin desteğini alıp eğitime en fazla fayda sağlayan en başarı illerin başında geliyor. Bundan sizlerin de çok büyük önemi var. Ayrıca Denizli olarak elimizde her sorunu çözecek imkan da var. Ben bu noktada Belediye Başkanımızın Hüseyin Gürelsin’e çok teşekkür ediyorum. Eğitim adına, gelecek adına, güzellik adına hangi fikir varsa biz belediyemizin de desteğini alarak bunların önünü açıyoruz. Başkanımız Gürlesin belediyemizin bu noktada tüm imkanları bizler için seferber etmektedir. Bizim yapmamız gereken birlikte hareket ederek en iyisini bulacağız, eğitim denildiğinde öğretmen denildiğinde orada akan suları durdurup başımızın üstüne koyacağız. Bu nezaketi kazandığımızda bir bakacağız ki toplumdaki birçok sorunlar kendiliğinden çözülmüş olacak. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü tekrar kutluyorum’ dedi.
Konuşmaların ardından Denizli genelinde eğitimde büyük başarı kaydetmiş okulların yöneticilerine plaket taktim edildi. Bu arada en anlamlı plaket, Başkan Gürlesin’den geldi. Başkan Gürlesin, Müftü Ahmet Hulusi Efendi İlkokulu’na gittiği yıllarda öğretmeni ve hayatta olmayan Sevim Tosun’un verdiği hizmetlerinin anısına eşi Rıza Tosun’a plaket verdi.