Denizli Körfez Dershaneleri Zafer Şubesi konferans salonunda, Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS)'na girecek öğrencilere yönelik 'Sadık Gültekin İle Üniversite Yolu' konulu motivasyon eğitimi verildi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) organizatörlüğünde, Denizli Körfez Dershaneleri'nin ev sahipliğinde düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak, NTV ve CNBC televizyonlarında program yapan UAÜ Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin katıldı. 3 seans şeklinde yapılan söyleşiye YGS'ye girecek olan 750 öğrenci katıldı.

Yaklaşan YGS öncesinde yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Gültekin, sınavı kazanmanın önemli olduğunu, başarılı bir hayat için hazırlık yapmanın da unutulmaması gerektiğini belirtti. Gültekin, "Sınavlara kadar çok iyi çalışıp istediğimiz bölümü kazanabiliriz, kazandığımız bölüm beklentilerimizi karşılamamış olabilir. Ama sizlere düşen bölümünüzle barışık bir şekilde kendinizi hayata hazırlamak, bunun için bölümünüzle ilgili staj yapabilir. Bir firmada çalışabilirsiniz, böylece okul bittiğinde elinizde referansınız da olur. Yapacağınız işe yabancı olmazsınız." dedi.

Öğrencilerin sadece ders çalışarak hayatta başarılı olmasının zor olduğunu belirten Gültekin, "Aynı zamanda hayatın gerçeklerini de öğrenmeniz gerekiyor. Ders çalışarak iyi bir üniversiteyi iyi bir bölümü kazanabilirsiniz. Ama diplomanızın yanında işinizle alakalı pratik de yapmanız, sizi daha da başarılı ve kariyer sahibi haline getirecek." dedi.

Öğrencilere ellerinde bulunan imkanları çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Eğitim Danışmanı Gültekin, "Elinizde bulunan yaprak testlerinin önemini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Mesela hayatlarını çöp toplayarak geçiren ve bununla aile geçindiren, çöplerde buldukları kağıtların arasındaki yaprak testlerini ayırıp bununla ders çalışarak güzel okullar kazanan Recep ve Hamza'nın hayatı sizler için ders olsun, sahip olduğunuz imkanların değerini bilin ve sınavlara çok iyi hazırlanın." dedi.

Hayatın sadece üniversiteyi kazanarak, iyi bir diploma sahibi olmaktan ibaret olmadığını belirten Gültekin, "Yaptığınız işi en iyi şekilde yaparak kariyer ve para sahibi olabilirsiniz. İşini iyi yapması halinde herkes çok iyi paralar kazanabilir." dedi.   

Sınavların yaklaştığı bu günlerde zamanın değerini iyi bilip, düzenli çalışmayla başarılı olunabileceğini belirten Gültekin, öğrencilere sınavlarda ve sınavdan sonraki hayatlarında başarılar diledi.