Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD), KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen “Girişimcilik Eğitim Programı”na katılan 30 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

  MÜSİAD Denizli Şubesinde düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, KOSGEB Müdürü Kemal Bildiş, İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz ve kursiyerler katıldı.

  Törende konuşan MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, kalifiyeli eleman yetiştirmekte eğitim önemli bir yer tuttuğunu, Vali Yavuz Erkmen’in eğitime verdiği desteklerden dolayı örnek alınması gereken bir kişi olduğunu söyleyerek, önümüzdeki günlerde ikinci girişimcilik kursunu açmayı planladıklarını belirtti.

  KOSGEB Müdürü Kemal Bildiş de, açılan kurslarda, işyeri nasıl kurulur, iş nasıl yönetilir, kar nasıl arttırılır gibi konuları kursiyerlere anlatıldığını, kursiyerlerin kursu tamamladıktan sonra hazırladıkları projenin kabul görmesinin ardından 27 bin TL hibe desteği, bu desteğin yetmemesi durumunda ise faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 70 bin TL’ye kadar kredi desteği verildiğini söyledi.

  İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman da, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim kurulu kararı ile 2011 yılında 16 girişimcilik kursu uygulama programının açılmasına karar verildiğini söyleyerek, programlara destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

  Vali Yavuz Erkmen ise, dün Kütahya ili Simav ilçesinde meydana gelen depremde ölenlere rahmet yaralılara şifalar dileyerek başladığı konuşmasında, 2008 yılı sonunda başlayan ekonomik kriz sonrasında ülkemiz ve tüm dünya ülke ekonomilerinde küçülmeler meydana geldiğini, hükümetin uyguladığı istihdam paketi ile ilimiz ve ülkemizde ekonomik krizin etkisinin kısa sürede atlatıldığını söyledi. 2010 yılı sonu itibari ile 155 bin sigortalı çalışan sayısı ile kriz öncesi çalışan sayısının geçildiğine dikkat çeken Vali Erkmen, işsiz vatandaşların kalifiyeli hale gelmesi ve kendi işini kurması için bu programların uygulandığını, önemli olanın kurslardan sonra düzgün projeler hazırlanıp iş kurulabilmesi olduğunu vurguladı.

  Konuşmaların ardından toplam 60 saat süren Girişimcilik Eğitim Programına katılan 30 kursiyere sertifikaları Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

  Törenin sonunda ayrıca, Denizli Genç MÜSİAD Yönetim kurulu Başkanı Alper Kutlu, Vali Yavuz Erkmen’e 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı anısına plaket verdi.