ODTÜ 6.sınıf öğrencileri Ecem Yavuzçehre ve Zehra Koçberber tarafından başlatılan “Benim robotum, benim tasarımım” yarışması ile 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik atık malzemelerden oluşturulan tasarım yarışması düzenlendi.
ODTÜ 6. Sınıf öğrencileri tarafından başlatılan bir proje dikkat çekiyor. Projelerin yöneticisi olan Ecem Yavuzçehre ve Zehra Koçberber ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine geri dönüşüm ürünlerinden tasarım yaptırarak yarışma düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgili gösterdiği yarışmada 100’ün üzerinde geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış çalışmalar ortaya çıktı. Yarışmanın amacının geri dönüşüme ilgi çekmek olduğunu belirten projenin mimarlarından 6. Sınıf öğrencisi Ecem Yavuzçehre,  “Geri dönüşüm konusunda algı yaratmak için küçük yaştaki öğrenci arkadaşlarımızaböyle proje başlattık. Bu projeyi, geri dönüşümü öğretmek ve önemine dikkat çekmek için hayata geçirdik. Geri dönüşümden ortaya çıkan eserler ise bizleri, okul yöneticilerini, öğretmenlerimizi ve ailelerimizi çok mutlu etti” dedi.
YARIŞMA SONUCUNDA ZORLANACAĞIZ
Projenin mimarı diğer isim Zehra Koçberber ise, yarışma finalinde zorlanacaklarını belirterek, “Öğrenci arkadaşlarımızın yaptığı bu geri dönüşüm eserlerini seçmekte zorlanacağız. Çünkü, birbirinden güzel işler ortaya çıktı. Bu projede arkadaşlarımızın hayal güçlerini geliştirmeleri bizleri de heyecanlandırdı. Bizlere destek veren, okul yönetimimize, öğretmenlerimize ve katılan bütün öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.