Denizli Belediyesi Kent Konseyi Hizmet Binası’nda 1 ay süren eğitim tamamlandı. Eğitimde, Sırbistan, Polonya, Romanya, İran ve Ukrayna’dan gelen 8 stajyer, 70 gence konuşma ağırlıklı ders verdi. 33 saat süren eğitimin ardından kursiyerlere sertifika verildi.
   Kent Konseyi Hizmet Binası’ndaki sertifika törenine, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Bir Dil Bir Kültür Projesi Koordinatörü Gülter Betül Gürbuğa ile çok sayıda kursiyer ve stajyerler katıldı. Engelli aracıyla eğitimlere katılan Halit Özgül’ün İngilizce öğrenme isteği diğer kursiyerlerden taktir topladı. Özgül’ün tüm derslere girdiği bildirildi.
   Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, gençlerin birçok başarılı projelere imza attığını Bir Dil Bir Kültür Projesi’nin de başarılı projeler arasında yer aldığını söyledi
Bir Dil Bir Kültür Projesi Koordinatörü Gülter Betül Gürbuğa da, projeyi tanıttı. Daha sonra kursiyerler ve stajyerler sertifikalarını aldı.
   -PROJENİN ÖZETİ-
   AİESEC aracılığıyla 5 farklı ülkeden yaşları 18 ile 26 arasında değişen 8 yabancı gönüllü stajyer eğitmen, 7 Eylül tarihine kadar 5 haftalığına Denizli’ye geldi. Eğitmenler, daha önceden düzenlenen program ve müfredat çerçevesinde kursiyerlere ders verdi.
  Yurtdışından gelen yabancı stajyerler, derslere katılan öğrencilerde gönüllü olanlarda kaldı. Yabancı eğitmenler, öğrencilerin evinde dönüşümlü olarak konakladı. Böylece İngilizce öğreniminde süreklilik ve kültür paylaşımı da sağlandı.