Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eurodesk Temas Noktası, Denizli Valiliği AB İl Daimi Temas Noktası ve Pamukkale Üniversitesi Kariyer Ofisi Eurodesk Temas Noktası ortaklığında hazırlanan bir proje ile ilçelerde yaşayan gençleri eğitim ve kariyerleri için Avrupa fırsatları ile tanıştırılıyor. 
Denizli’nin ilçelerinde okuyan liseli ve meslek yüksekokullu gençlere yönelik gerçekleştirilecek tanıtım çalışmaları sonunda yapılacak yarışmada birinci olan grup üyeleri Avrupa'ya gönderilecek. Avrupa fırsatlarının tanıtılacağı proje ile ilçelerde yaşayan gençlere de Avrupa yolu açılacak. Denizli’nin 17 ilçesine gidecek olan gençlik meclisi gönüllüleri, proje kapsamında Erasmus programını ve Eurodesk ağını tanıtacak. 
Projenin amacının ilçelerde bulunan imkanı kısıtlı gençlerin T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından eğitim ve gençlik programları kapsamında desteklenen projelerin tanınırlığını sağlamak olduğu belirtildi. İlçelerdeki gençler arasında da gönüllülüğün artmasının hedeflendiği projede, yeni Erasmus programının dikkat çekici bir yöntemle duyurulması, ilgili yerel tüm kuruluşlarla işbirliğinin arttırılması için Erasmus özet kitapçığının dağıtılacağı kaydedildi.
Gerçekleşecek ilçe bilgilendirme toplantılarının ardından düzenlenecek bilgi yarışması ile Avrupa fırsatları ve Erasmus program içeriği hakkında sorular sorulacağı, yarışmada birinci olan gruba ücretsiz Avrupa fırsatının ödül olarak verileceği ifade edildi.