Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Şehit Fethibey ilköğretim Okulu öğrencileri tarafından bilim şenliği düzenlendi. 150 ayrı projenin yer aldığı şenlikte, genç beyinler tarafından tasarlanan projeler büyük beğeni topladı.
Dispanser Caddesi üzerinde gerçekleştirilen şenliğin açılışını Okul Müdürü Dindar Akgül ve öğretmenler birlikte yaptı. Matematik, Fen, Teknoloji ve 3D kategorilerinde açılan stantlarda 150 ayrı proje yer aldı. Henüz ilköğretim çağındaki çocukların hazırladığı projeler stantları gezen vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Van der Graaf jeneratöründen elektrik şelalesine, hologram aynalardan el piline kadar pek çok değişik projenin yer aldığı şenlik 2 gün boyunca devam edecek.
Şenlikte yer alan projelerin, geleceğin dahilerinin hayal ürünü olduğunu söyleyen Şehit Fethibey İlköğretim Okulu Müdürü Dindar Akgül, bütün projelerin insan hayatı için önem arzeden projeler olduğunu açıkladı. Okul olarak sadece tüketen değil geleceğe yön verebilecek üretken bireyler yetiştirmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Akgül, "Bilim şenliğimiz, bu eğitim yolunda bizleri hedefe taşıyacak en önemli projelerimizdendir. Şenliğimizin amacı ders kitapları arasına sıkışıp kalan fizik, kimya ve matematiğe ait teoremleri ve aksiyomları satır aralarından kurtarmaktır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerin yardımı ile hazırladıkları düzeneklerle o derslere ait bulguları somutlaştırıyor. 2 gün boyunca devam edecek şenliğimize herkesi davet ediyoruz." dedi.