Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından "Oyun Çocuğun Hakkıdır" projesi kapsamında 3. Çocuk Oyunları Şampiyonası düzenlendi.

Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, çocukların dijital dünyadan uzaklaştırılarak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarla buluşturulması amaçlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen, ilçe ve merkezde bulunan okulların katıldığı şampiyona kapsamında, mendil kapmaca, seksek, tombik ve dokuztaş gibi geleneksel çocuk oyunları oynandı. İki gün süren şampiyonanın ödül törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Arçay ve çocuklar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak istediklerini belirterek, çocukların fiziki sağlıklarını korumak adına da bu etkinliği düzenlendiklerini kaydetti.



Amaç geleneksel çocuk oyunlarının öğrenilmesi


Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen 3. Çocuk Oyunları Şampiyonası'na katılan herkese teşekkür eden Başkan Zolan, "Bu yarışmadaki amaç geleneksel çocuk oyunlarımızın öğrenilmesiydi. Yarışmalarda gösterdiğiniz ekip ruhu ileriki yaşamınız için çok önemli. Burada edindiğiniz arkadaşlıklar ve ekip ruhu daim olsun inşallah. Katılımlarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Zolan, konuşmanın ardından şampiyonada dereceye giren okullara kupalarını verdi.