Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 yılında ilan ettiği ve halen yürütmekte olduğu Teknik Destek ile Doğrudan Faaliyet Desteği programlarına yönelik potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla Aydın, Denizli ve Muğla’da eğitimler düzenledi. 
Aydın’da 4-8 Kasım’da, Denizli’de 4-7 Kasım’da Muğla’da ise 6 -8 Kasım’da gerçekleştirilen eğitimlere, kamu kurumlarının, belediyelerin ve odaların resmi olarak görevlendirilen yetkilileri katıldı. GEKA’nın Program Yönetimi Birimi uzmanlarının gerçekleştirdiği eğitimlerde, potansiyel başvuru sahiplerine yönelik Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Programların amacı, kapsamı, proje hazırlama ve özel hususlar hakkında detaylı bilgi verilen sunumlarda, ayrıca başvuru sahiplerinin konuya yönelik sorduğu sorulara da cevap verildi.
Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği programına yönelik gerçekleştirilen sunumda, programın toplam bütçesinin 2 milyon 300 bin TL olduğu ve 29 Kasım 2013 tarihinde son başvuruların alınacağı söylendi. Her bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacağı açıklanırken, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ile kar amacı gütmeyen diğer kuruluşların 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteğine başvurabilecekleri belirtildi.
GEKA’nın 6 Mart tarihinde ilan ettiği ve toplam bütçesi 500 bin TL olan 2013 yılı Teknik Destek programına yönelik gerçekleştirilen sunumlarda ise Güney Ege Bölgesi’ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi. İki aylık dönemler halinde kabul edilerek değerlendirilen projelerin son dönemi olan 5'inci dönemine girildiğini ve başvuruların 31 Aralık 2013 tarihinde sona ereceği açıklandı. Ayrıca ilan edildiği tarihten itibaren 24 projenin başarılı bulunarak uygulama aşamasına geçildiği de ifade edildi.