Güney Ege Bölgesi’ndeki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almalarını sağlayan GEKA’nın Teknik Destek programı kapsamında, Mart-Nisan döneminde 11 proje, Mayıs-Haziran döneminde ise 13 proje desteklenmeye hak kazandı. 

Güney Ege Bölgesi’ndeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlama amacını taşıyan 2016 yılı Teknik Destek Programı 
kapsamında, kurumlar 15 bin TL’ye kadar eğitim ve danışmanlık desteği alabiliyor. Programa proje başvuruları tüm yıl açık olup başvurular 2 aylık dönemler halinde alınıyor.  

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 26 Şubat 2016 tarihinde ilan ederek uygulamaya başladığı 2016 yılı Teknik Destek Programı’nın Mart-Nisan döneminde toplam 22 adet proje başvurusu alındı. Söz konusu başvuruların 11’i başarılı olarak ilan edilirken projeler kapsamında 431 kişi Avrupa Birliği Projeleri hazırlanmasından Erasmus projeleri eğitimine, etkili iletişimden gıda güvenliğine, basın çalışanlarının hizmet kalitesinin arttırılmasından kalite yönetimine, rekabet analizi ve inovasyon kapasitesine kadar farklı konularda eğitimler aldılar. 

Mayıs-Haziran döneminde 17 adet Teknik Destek proje başvurusu alan GEKA, değerlendirme sonucunda 13 projeye destek vererek Bölgeden 1.009 kişinin eğitim alması için olanak sağlamış oldu. Bu dönemde,  proje yönetimi, iletişim, finans, modelistlik-stilistlik, ekoturizm, kamu ihale mevzuatı, muhasebe, ilkyardım ve el sanatları vb. alanlarda eğitimler uygulamaya geçecek. 

Yerel yönetimlerin başta kurumsal kapasite ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek olduklarını söyleyen GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, “Bölgemizdeki yerel yönetimler; Ajansımızın verdiği desteklerle kurumsal mükemmellik yolunda emin adımlarla ilerleyerek yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Ajansımızın öncelikli konularından olan yenilik, turizm ve girişimcilik alanlarında projelerin yaygınlaştırılması amacıyla diğer destek enstrümanlarımızın yanı sıra Teknik Destek Programımızı Bölgemizde yürütmeye devam edeceğiz” dedi.